Gemiddelde gebruikersscore
Prima tool om een analoge headset om te bouwen in een gaming headset, de virtual surround implementatie van Creative is goed, de software zeer goed. Hij is wel prijzig voor wat hij doet, en als je al luxe headphones hebt lonkt een (duurdere, maar veel completere) G5 overduidelijk.
Gekocht met de hoop/verwachting dat dit de geluidskwaliteit ten goede zou komen, en de versterking iets beter.
Ik heb een HP Elitebook 845 G8, waarvan ik niet kan zeggen dat de geluidkwaliteit slecht is over de koptelefoonpoort naar mijn Onkyo TX-8150 plus Wharfedale Diamond 220 + Klipsch R10-SW. Desalniettemin zag ik deze geluidskaart voorbij komen en wilde er een poging voor wagen gezien ik de verwachting had dat deze beter zou zijn dan de interne geluidsvoorziening in de laptop. Mijn ervaring is niet zo. Uiteraard is dit product vooral bedoeld voor koptelefoons, maar ik had verwacht dat het ook mijn stereo setup zou helpen. De versterking is minder (volume op versterker moet omhoog), de bass wordt licht weggefilterd (ondanks alle filters uit in de software), en het geluid lijkt wat afgevlakt, minder dynamisch. Ik heb geen koptelefoon (bedraad), dus dat kan ik niet testen. 3 sterren vanwege andere toepassing.
Gekocht omdat de onboard kaart van mijn laptop om zeep is. Ik moet zeggen dat het een behoorlijke upgrade is qua geluidskwaliteit, ook voor de non gamers. Geluidskaart is verder volledig plug 'n play op Windows 10, eventueel kun je de driver downloaden met wat aanvullende functionaliteit zoals een EQ.