De schijf is niet echt stil voor een laptop HD, maar veel stiller nog dan een 7200rpm desktop HD. De prestaties zijn wel iets minder tov een een desktop HD. Er staat 29 mei 2016 op mijn schijfje en ik heb geen problemen met de betrouwbaarheid tot nu toe.
Was er tevreden mee. Na 13 maanden viel de schijf uit. Alleen opstarten maar direct weer stoppen. Ik krijg het ding met geen mogelijkheid meer aan de praat (andere computers, andere kabels, andere voeding, alles geprobeerd).
Binnen een jaar kapot (alle data kwijt), vervangen onder garantie, nieuwe schijf binnen vier maanden kapot (weer alle data kwijt). Ik heb geen zin om de HP laptop waar deze schijf inzit weer op te sturen voor reparatie omdat er dan waarschijnlijk weer eenzelfde schijf ingezet wordt. Waardeloos.
Het starten van de schijf als deze nodig is voelt traag aan. Merk ik bijvoorbeeld als ik een bestand opsla vanuit Notepad++. Als hij eenmaal draait doet hij wat hij moet doen.
Doet wat het moet doen, is alles behalve stil en betrouwbaar, al 2 kapot binen 1 jaar
Gaf al na één dag de problemen die ik her en der online lees: traag en random opspinnen, clicks of death. Het werd me pas echt duidelijk toen Linux allerlei I/O errors gaf.
Lage prijs, maar niet erg betrouwbaar. Ik had beter verwacht van WD!
Binnen het jaar defect. Alleen opstarten maar direct weer stoppen. Niet meer aan de praat te krijgen (andere computers, andere kabels, andere voeding, alles geprobeerd).
Heb jammer genoeg geen aankoopbewijs meer. Kan ik dan nog beroep doen op de garantie? De datum op de schijf is 26 jan 2015.
Gekocht voor een energie zuinige server opstelling.
Is hiervoor geschikt gebruikt in combinatie met een cubietruck samen 6 watt.
Bij het schrijven is hij langzaam (+/- 40 MB/s) (kan aan device liggen)