Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSS (SEL24240.SYX) gekocht in combinatie met een Sony A7R mark III met een mooie actieprijs bij kameraexpress. Getest op vakantie in Zuid-Afrika.
Een veelzijdige lens voor de meest gangbare omstandigheden, ideaal voor reisfotografie waarbij je niet teveel materiaal wilt meenemen.
groot zoombereik, goed voor een walkaround lens op vakantie, zodat je niet hoeft te wisselen.
beeld kwaliteit is niet super hoog vergeleken met primes, maar dat mag je ook niet verwachten met een super zoom.
AF en scherpte zijn acceptabel. Heb voor de mooie plaatjes een paar primes bij me.
Prijs-Kwaliteit is het geen onaardige lens - de AF is wat aan de trage kant, waardoor je kan denken dat die lens onscherp is bij te snel afdrukken. Op APS-C vind ik 'm een stuk scherper dan op Full Frame. Ga zeker naar firmware v2.
Prima lens voor op vakantie door het grote zoombereik. Wil je absolute kwaliteit dan zal je naar een andere lens moeten kijken.
goede bouwkwaliteit. De foto's zijn opzich wel scherp, maar niet zo scherp als wat je van een lens van deze prijs verwacht.
Getest i.c.m. Sony A7 M1