Sigma 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM Contemporary (Canon EF)
Ik heb de lens via KameraExpress aangeschaft in combi met de TC-1401, ik ben sindsdien al een paar keer op pad gegaan met deze lens in het wild.
Door de ingebouwde stabilisatie heb ik al meerdere foto's zo uit de hand kunnen schieten zonder een statief te gebruiken. Wel zit er geen Arcaswiss in de voet ingebouwd en de voet is een beetje kort waardoor je deze niet met de volledige hand vast kan houden.
Sigma 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM Contemporary (Sigma)
Deze lens gekocht bij Kamera express. Fijn geholpen en goed advies.
Ik heb erg veel schik met de lens. Prijs kwaliteit verhouding is goed. Goed hanteerbaar.
Sigma 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM Contemporary (Nikon F)
Grote tegenvaller. Ik kreeg er bijna geen goede foto's mee. Stabilisatie is zeer slecht. In de winkel zelfde type nieuw geprobeerd en ook zelfde probleem. Lees er ook veel op internet over dus is een ontwerpfout van dit type. De 60-600 Sports heeft dit probleem niet. Omgeruild voor ander merk.
Pluspunten
Mooie lens met enorm zoombereik
Autofocus ongelofelijk snel en toch best stil
Zoom-lock bij alle streepjes
Met USB-Dock verschillende dingen in te stellen. Heb ik bij andere merken nog niet gezien
Bouwkwaliteit voelt goed aan, voelt fijn in gebruik
Gewicht zet ik bij Plus. Het is flink maar dat hoort bij een telelens, en weegt toch minder dan de meeste andere 500+mm lenzen
Prijs is voor dit zoombereik erg netjes
Minpunten
Stabilisatie doet vrijwel niets of verpest zelfs de foto. Ontwerpfout
Autofocus soms niet accuraat
f5 voor 150mm zou beter kunnen
Lens moet van f8 tot f13 gestopt worden voor echte scherpte, op max diafragma wat aan de softe kant
Sigma 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM Contemporary (Canon EF)
behoorlijk zware lens vergeleken met de Canon EF 70-300mm F/4-5.6 IS II USM die ik al had, stelt snel en goed scherp, ik had er ook een Sigma TC-1401 1.4x Teleconverter bij gekocht, maar had dan veel problemen om zonder statief een scherpe foto te maken
Sigma 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM Contemporary (Canon EF)
Ik moet nog wel wat experimenteren, maar de eerste indruk is erg positief. Mooie scherpe foto's. Het bereik van 600mm is een verademing in vergelijking met mijn oude lens van 300mm, vooral voor natuur- en vogelfotografie. Het gewicht is best fors, maar hier ga ik zeker veel plezier van hebben!
Sigma 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM Contemporary (Nikon F)
Na lang twijfelen tussen toch gekozen voor deze toplens. Heel blij met mijn aankoop bij Kamera Express! Prijs-kwaliteit zit goed, snelle lens, vind ze wel aan de zware kant voor lange wandeltochten maar je hebt zo'n prachtlens nodig voor wild- en natuurfotografie. Ook voor maritieme fotografie vanaf de kant TOP
Sigma 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM Contemporary (Nikon F)
Ik heb deze lens gekocht bij https://www.fotokonijnenberg.be/ in bundel met de TC-1401 teleconverter en de Sigma USB dock.
Ben zeer tevreden van de kwaliteit. Ook het scherpstellen gaat relatief snel.
Sigma 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM Contemporary (Canon EF)
Voor een 150-600 lens relatief licht. heb er de hele dag mee kunnen lopen zonder echt last te hebben. maakt daarnaast erg scherpe beelden van vliegtuigen en vogels (ook in snelheid). erg tevreden dus!
Pluspunten
voor een grote lens relatief makkelijk te bedienen
Sigma 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM Contemporary (Nikon F)
Als hobbyfotograaf fotografeer ik graag vogels. Hier heb ik deze lens voor aangeschaft en deze werkt erg goed. Scherpe beelden en groot zoombereik. Zeer tevreden!
Sigma 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM Contemporary (Canon EF)
na lang wikken en wegen gekocht voor wildfotografie. Voldoet aan mijn verwachtingen en is zeker niet te zwaar. Helaas na een aantal keren gebruiken werkte de AF niet meer. Objectief is daarom ter reparatie retour gegaan.
Pluspunten
Scherpe foto's
zonder statief goed te gebruiken
stevig
Minpunten
mijn objectief is retour gegaan omdat AF niet goed functioneerde
Sigma 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM Contemporary (Nikon F)
Uitstekend objectief voor deze prijs, goed lichtsterk. Ik heb met deze lens reeds goede foto's gemaakt zonder statief op 600mm; hopelijk nog meer schitterende foto's in de toekomst! Schakelaar voor blokkeren zoom op alle standen is super handig!
Sigma 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM Contemporary (Nikon F)
Uitstekend objectief voor deze prijs, goed lichtsterk.
Ik heb met deze lens reeds goede foto's gemaakt zonder statief op 600mm met OS ingeschakeld.
Ideale lens voor natuurfotografie (vogels & bloemen).
Schakelaar voor blokkeren zoom op alle standen schakelt vlotjes uit bij veranderen, en hoeft niet gebruikt bij nieuwe lens.
Sigma 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM Contemporary (Sigma)
Gekocht bij kamera express in Leeuwarden.
Werd daar erg goed voorgelicht en prettig geholpen.
Zeer tevreden met deze lens omdat hij ver kan zoomen en zeer snel scherp stelt.
Sigma 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM Contemporary (Nikon F)
Gekocht bij Kamera Express in Rotterdam. Mooie telezoom van Sigma. Prima brouwkwaliteit en goede autofocussysteem en beeldstabilisatie. Niet te veel geld voor dit fijne objectief
Pluspunten
Prima bouwkwaliteit
Snelle autofocussysteem
Fijne bediening
Goede prijs
Minpunten
Niet water/stofdicht
Kleine statiefgondel
Grote filtermaat
Heb jij ook een Sigma 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM Contemporary (Canon EF)?