voor relatief weinig geld nog een nieuwe DS715 kunnen kopen. Wel een ouder model dus de ondersteuning is beperkt. Goede ervaringen met oudere modellen en geen spijt van deze aankoop. Snel en voelt soepel aan.
Deze DS715 is al weer een paar jaartjes geleden uitgebracht maar biedt nog steeds een zeer goede prijs/prestatie verhouding. Voor mij een instand-buy aangezien ik deze NASA heel goedkoop kon aanschaffen. Dankzij de quad-core processor en 2GB intern geheugen kom je niets aan prestaties tekort.
Ik had een DS212J maar die was echt te traag. Ik gebruik namelijk muziekstreaming, SMTP en POP3 server, multimedia server en dataopslag. Als ik dan iets in DSM moest doen was het echt veel wachten. met de DS715 heb ik dit probleem niet meer. Super!
Een wereld van verschil tussen mijn 210J en deze nieuwe.
Normaal duurde foto's renderen een paar dagen nu nog maar een paar uur.
Ook alle andere apps zijn snel enhebben geen probleem als een andere taak wat meer processor kracht nodig hebben zoals downloaden.
Reden om voor de DS715 te kiezen ipv een DS215+ was de snellere processor en 2Gb RAM. DIt is de snelste 2-bay NAS van Synology momenteel. Een Play geeft wat betere multimedia mogelijkheden en itt de DS211+ heeft de DS715 geen SD-card slot meer wat ik veel gebruikte.