Gemiddelde gebruikersscore
Helaas is het binnen 5 jaar defect. Error code e09. Blijkbaar komt dit vaak voor. Voortaan ga ik kiezen voor een ander merk.
Super fijne vaatwasser, stil, wast en droogt goed.
Makkelijk te bedienen en display goed af te lezen.
Ik heb deze Bosch vaatwasser Januari 2017 gekocht nu na 2 ½ jaar krijg ik ook de foutmelding E15. Als ik reviews lees geeft dit weinig hoop dat er nog een zorgeloos gebruik gaat komen.. Bosch biedt geen coulance kosten 99 EURO + reparatiekosten. Ik ga een andere vaatwasser kopen.
De vaatwasser deed zijn werk goed, meestal eco wasprogramma gebruikt. In juni 2019 diverse foutcodes. Het begon met E15, water op bodemplaat. Inderdaad water op bodemplaat. Daarna bij uittesten 2x na wasbeurt E04=microschakelaar. En vervolgens E09= verwarmingselement. De laatste code blijft nu terugkeren. Wat levensduur betreft dus een vette min!!
Binnen 4 jaar stuk E15 (Water in bodemkuip). Volgens bevriende installateur bekend probleem. Doordat de lade over de PLASTIC kuip rolt wijkt deze steeds waardoor vocht in bodemkuip komt. CONSTRUCTIEFOUT! Bosch gebeld voor coulanceregeling. geen bedrag afgeven maar langskomen over 2,5 week. Gauw een nieuwe kopen.....zeker geen Bosch.
Wij hebben deze Bosch vaatwasser nu een tijdje in bezit en we zijn er erg blij mee. De prijs/kwaliteit/zuinigheid verhouding is uitstekend.
Gemeten stroomverbruik
Eco 50°: 0,83 kWh (3u30m)
Eco 50° + Variospeed: 1,27 kWh (1u30m)
Auto: ~0,97 kWh (~2u)
Intensive smart 45°: 1,05 kWh (2u15m)