Tweakers
Tweakers
Cooler Master heeft zijn nieuwe Nepton-koelers een handzamer formaat gegeven: de 140mm-ventilators zijn ingeruild voor 120mm-ventilators en dito radiators. De Nepton-serie is weinig opzienbarend wat features betreft, maar doet zijn werk wel prima. De montage is goed geregeld en de prestaties op zowel koelcapaciteit en geluidsproductie zijn prima. Lees verder »
Gemiddelde gebruikersscore
AMD FX 8350
Asrock970 Extreme 3 R2.0
Valley Stresstest - Extreme HD
CM Hyper T4: 67c
CM Nepton 120XL: 47c
Beide getest met verse Arctic 5 koelpasta
CM fans vervangen door Papst.
Deze maken veel minder herrie.
Montage lastig door stugge slangen.
Koelt als een malle.
Vind dit echt een geweldige All In One waterkoeler, houdt mijn overgeklokte i5 3570K (4,5GHz) prima koel terwijl de fans bijna geluidsloos op 45% draaien. Max 78 graden gehaald tijdens stresstesten van een uur (45% fan speed). Koeler is simpel te plaatsen en de slangen zijn relatief buigzaam.
Top Product!
Heb deze gekocht als vervanging voor een tx 3 evo op mijn fx 8350 werd de temp met 1.35v met de evo in intelburn test 60 graden, nu met deze koeler 30 graden.
prima dus
Recent heb ik een i7 4790k aangeschaft. Zonder enige overklok werden de temperaturen al gauw hoger dan 60-65 graden. Met de nepton 120xl ingebouwd bleef de temperatuur onder de 40 graden. Vervolgens heb ik de fans omgewisseld voor 2 coolermaster jetflo rood, hierdoor zakte de temperatuur naar de 30 graden.
Deze koeler gekocht ter vervanging van mijn Seidon 120M CPU koeler, omdat ik het zat was steeds de brackets van de borden er af te moeten schroeven. Wat een fijne koeler is dit. Houdt mijn overgeklokte i7 5820K netjes op de 33 graden idle en 45 stressed.
Ziet er goed uit. Helaas bij montage alleen maar problemen. Ventilator monteren op de radiator: 2 dolle schroeven. Montage koelblok 1 dolle bout.
Dus teruggestuurd, geen CM meer voor mij.
Deze waterkoeler heeft mijn i5 750 weer nieuw leven ingeblazen. Momenteel 0.9 Ghz overgeklokt (van 2,67 naar 3,6) waarbij de temperaturen rond de 30 graden zitten bij lage belasting (voorheen rond de 55 bij een klok van 3,2). M.a.w. Ik ben enorm blij met deze krachtpatser.