EVGA's GTX 970 is van bescheiden formaat in vergelijking met sommige concurrenten die veel grotere koelers monteren. De kleinere ACX 2.0-koeler blijkt ook wat luidruchtiger te zijn dan die van bijvoorbeeld Asus en MSI. De Superclocked-uitvoering is ruimschoots sneller dan de standaard geklokte GTX 970, terwijl de SSC- en FTW-uitvoeringen daar nog een schepje bovenop doen. Lees verder »
Erg fijne kaart, precies wat je zoekt voor een high end pc voor een budget. De upgrade naar 980 is het waard als alle andere onderdelen al op niveau zijn en er budget over is.
De ACX 2.0+ heeft wat voordelen qua aansluitmogelijkheden die voor mij niet interessant zijn.
Pluspunten
Erg goede prestaties voor zijn prijs.
Goede koeling
Voldoende aansluitmogelijkheden
Gunstig stroom verbruik
Minpunten
Niet de stilste (ruim acceptabel voor een high end kaart)
Na lang twijfelen en angst voor coil whine, toch maar deze FTW gekocht. Tot op heden geen last van rare geluiden, kaart draait top en OC gaat ook heel netjes. Leuke volle doos er bij, poster, stickets, magneetje, EVGA is goed bezig met dit model :)
Onlangs heb ik 2 van deze kaarten in mijn systeem uitgeprobeerd en beide hadden last van coil whine zowel bij lage als hoge fps. Ik heb contact gehad met de EVGA-service en die gaven aan dat ik de kaart op eigen kosten naar Duitsland kon sturen voor omruiling. Kortom waardeloos
Pluspunten
Stille & efficiënte koeler
Hoge OC out of the box
Compacte vormfactor
Full size HDMI + DP aansluitingen
Minpunten
Onacceptabele coil whine: geluid was in beide gevallen hoorbaar door de audio van een game heen
Slechte QC: 2 kaarten met hetzelfde probleem in dezelfde mate
Slechte service: Omruilen in Duitsland & verzendkosten voor eigen rekening. Uiteindelijk niet gedaan (teruggestuurd naar winkel) maar wel iets om rekening mee te houden.
De EVGA GeForce GTX970 FTW edition levert uitstekende performance. deze kaart is meer dan genoeg als je alle huidige games op hoogste settings op full HD wilt spelen. Naast de grafische kaart bevat de doos ook wat leuke goodies zoals een poster en een case badge.
Pluspunten
Uitstekende performance, bijna net zo snel als een stock GTX 980.
Passief gekoeld tot 65 graden Celcius
Goede bouwkwaliteit, 5 jaar fabrieksgarantie
Minpunten
Persoonlijk vind ik 65 graden Celcius wel een beetje hoog voor passieve koeling.
Als de fans eenmaal beginnen met draaien, dan merk je dat wel qua geluid
Dit is de hoogst geclockte EVGA 970, en hij levert super prestaties. Ik heb geen last van coilwhine. De kaart is super koel door de verbeterde ACX 2.0 cooling die bij de FTW versie beter is dan de normale ACX 2.0 cooling.
Fijne kaart, geüpgrade vanaf een Asus GT640, dus nogal een verbetering. Haal bijna altijd 60+ fps met alle games op ultra. Overclock software word bijgeleverd, de kaart is vanaf de fabriek al overgeclocked, dus er is niet zoveel speelruimte meer over. Niet dat het echt nodig is met zoveel power.
Pluspunten
Supersnel
Passieve Koeling (Fan uit onder ~60C)
Laag stroomverbruik (145W)
Één van de compactste GTX970's
Goede prijs/Prestatie ratio
Fabrieksgarantie (3 jaar)
Bijgeleverde software heeft veel functies
ACX 2.0 Fans zijn erg stil
Minpunten
GPU loopt idle wel op wat hogere temperatuur (heb gemiddeld 50C idle tegenover mijn oude 37C)
Had liever nog wat extra outputs gehad, zoals de triple Displayport van de Gigabyte GTX970
Het is een leuke kaart, vooral voor de prijs die ik er voor betaald heb, maar ik zit er elke dag aan te denken om de kaart RMA te sturen..
De coil whine is zo verschrikkelijk erg..
Zeer fijne kaart. bij sommige spellen soms zelfs net zo snel als een reference gtx 980. Hij beschikt ook over HDMI 2.0 dus kan je er een 4K TV op aansluiten en 60HZ draaien , ideaal voor couch gamen.
Pluspunten
Super snelle kaart , soms bijna even snel als een GTX 980 reference
0RPM silent mode , fan draait niet tot een bepaalde temperatuur
relatief laag verbruik
redelijk kleine kaart (niet lang)
Fans kunnen zeer hard draaien , 4500 RPM (kan ook een minpunt zijn)
Een erg snelle videokaart, kan in sommige scenarios zelfs een stock GTX980 bijbenen
Mooi afgewerkt, heeft de gebruikelijke accessoires en er zitten wat gamer goodies bij: een case badge, een sticker en een niet onaardige game art poster.
Passief gekoeld tot 65 graden!