Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
16 februari 2014 Rapporteer

Ik heb sinds enkele maanden de Bose AE2 zwart in mijn bezit. Ik heb deze hoofdtelefoon gekocht omdat ik eens wat anders wilde dan oordopjes en ik het leuk vind om af en toe te kunnen wisselen tussen de Bose IE2 en de around ear.

Van aankoop tot gebruik
De hoofdtelefoon is tweedehands via Marktplaats verkregen tegen een schappelijke prijs omdat ik geen 150 euro over had voor een extra hoofdtelefoon. Hij kwam zonder de doos met de aankoopbon erbij geleverd.
Toen ik voor het eerst luisterde naar de AE2 bij de verkoper klonk het geluid nogal koud en eerlijk. Ik maak die vergelijking met de Bose IE2 die ik al meer dan een jaar gebruik om muziek onderweg mee te luisteren. Bij deze hoofdtelefoon heb ik het geluid altijd als warm...

Pluspunten

• Geluidskwaliteit muziek
  • Comfortabel
  • Pasvorm
  • Vervangbare kabel
  • Compact

Minpunten

• Lengte kabel (te lang en te kort)

14 mei 2013 Rapporteer

Super koptelefoon! Destijds in Japan gekocht (door de gunstige keurs) voor rond de 150 euro. Ik twijfelde nog of ik voor de Bose QuietComfort zou gaan maar door het hoge prijsverschil toch maar voor de AE2 gegaan.
En ik heb daar nog geen spijt van gehad. Alleen in het vliegtuig zou een QuitComfort een stuk handiger uitpakken maar daar blijft het wel bij. Daarnaast heeft deze koptelefoon geen batterij nodig wat zeker een voordeel is. De bas en het geluidskwaliteit dat eruit komt is echt van hoge kwaliteit.

Pluspunten

• Goede bas
  • Redelijk geluiddicht
  • Mooie design
  • Geen last van mijn oren wanneer ik de koptelefoon lang op heb

Minpunten

• Kan soms warm rondom mijn oren worden, vooral in de zomer

9 november 2012 Rapporteer

Bij het zoeken naar een nieuwe koptelefoon viel de Bose AE2 meteen op. Zowel het comfort als de geluidskwaliteit van deze koptelefoon waren dermate goed, dat deze niet te onderscheiden waren van modellen die twee keer zo duur waren.
Het design is minimalistisch en dit komt het comfort ten goede. Als de AE2 eenmaal op staat, ben je alweer vergeten dat je hem op hebt. Door het design en materiaal gebruik is de koptelefoon zeer licht.
Op de bouwkwaliteit is niets aan te merken. Hij voelt stevig aan, maar het minimalistisch design zorgt er zeker voor dat de koptelefoon vatbaarder is voor stukken. De afwerking is zoals je mag verwachten van een merk als Bose, niets op aan te merken.
Het geluid is zeer goed en alle klanken zijn goed te horen.

Pluspunten

• Geluid
  • Design
  • Comfort

Minpunten

• Geluid, mist lage tonen

3 september 2012 Rapporteer

Een snelle koop is meestal geen goede koop wordt gezegd, maar in dit geval mag wel even een uitzondering gemaakt worden. Met de Galaxy Note en een streepje muziek op zak even de plaatselijke handelaar binnengewandelt en na een extreem korte demo de AE2 meegenomen.
De reden daarvoor: qua prijs lag hij net in mijn segment, maar de geluidskwaliteit in alle registers was zeer goed tot uitmuntend. Dit in tegenstelling tot een hele serie Senheisers, Philips en meer die telkens niet volledig konden overtuigen. Dus de keuze was snel gemaakt, en nu na 2 maanden heb ik hier nog altijd geen spijt van!
De geluidskwaliteit is zoals eerder opgemerkt zeer goed. De bose koptelefoon geeft heldere klanken en een 'vol' muziekbeeld. In de hogere registers is...

Pluspunten

• Superieure audiokwaliteit
  • Goed draagcomfort
  • Redelijk licht
  • Onderdelen vervangbaar

Minpunten

• Nogal fragiel

24 januari 2011 Rapporteer

Mooie koptelefoon van Bose, de tweede versie van de Around Ear
Bose staat bekend om zijn goede producten vooral als het gaat om audio.
Heb nu al 3 jaar een home cineama set van Bose. Laatste tijd gebruikte ik toch steeds meer een koptelefoon. De koptelefoon die ik gebruikte was een Philips SBC 3150 E die ik een keer heb gehad. Eigenlijk hed ik geen nieuwe nodig maar toen ik toevallig in de Saturn (Heerhugowaard) was en ik moest kijken voor een goedkope koptelefoon voor mijn zusje was ik al snel afgeleid door de duurdere merken. omdat ik altijd al Bose heb gebruikt dacht ik van laat ik het maar eens proberen. Het geluid is echt velen malen beter. mooiere spraak en diepere bass. Alleen vond ik 150 euro wel een beetje veel. Ben toen nog...

Pluspunten

• Mooi geluid
  • Draaibare kleppen
  • Handig tasje

Minpunten

• Jammer dat er geen 3.5 naar 6.3 adaptor bij zit
  • Geen Noice cancelling / Quiet comfort

Product gekocht

Bose AE2 (Zwart)

Gekocht in 2012 en ik vind 'm nog steeds fantastisch.
Kabel is nu zo'n 2-3 keer vervangen wegens kabelbreuk en een te speelse kat, en laatst heb ik de oorkussens vervangen wegens slijtage.
De kabel is erg lang, en schiet gelukkig meestal los als je ergens achter blijft hangen.

Pluspunten

• Goede bouwkwaliteit
  • Goede geluidskwaliteit
  • De nieuwe oorkussens dempen supergoed!
  • Kan los in je tas zonder stuk te gaan
  • Zit heerlijk, geschikt voor langdurig gebruik

Minpunten

• Kabel is erg lang, blijft daardoor vaak achter dingen hangen en gaat daardoor sneller stuk.
  • Er past geen gewone mini-jack in, moet per se die van Bose zijn

27 mei 2016 Rapporteer

Bose AE2 (Zwart)

Deze koptelefoon meer dan 4 jaar gebruikt, voor het luisteren van muziek op reis tot studio doeleinden. Perfecte all-rounder die makkelijk mee te nemen is. Voor bass-liefhebbers is de bass/lage tonen misschien niet voldoende, al waardeer ik juist dat de bass niet teveel overheerst en andere tonen beter uitkomen.

Pluspunten

• Comfortabel en licht van gewicht. Perfect voor zowel gebruik thuis als reizen.
  • Geen last van oren bij langdurig gebruik
  • Perfect geluid; geen overheersende bass en goede hoge tonen
  • Afneembare kabel; bij kabelbreuk kan de kabel dus vervangen worden

Minpunten

• Geen noise canceling; in de zin van dat volledig afsluit. Dempt omgeving wel.
  • Lage tonen beperkt

21 maart 2012 Rapporteer

17 juli 2011 Rapporteer

Bose AE2 (Zwart)

Heb jij ook een Bose AE2 (Wit)?