De MikroTik RB2011UAS-2HnD-IN moet van alle netwerk routers op de markt toch wel de moeilijkst te onthouden typenaam hebben. Maar dat blijkt geen slecht voorteken te zijn. Enkele weken geleden werd ik, door een tip van iemand op GoT, geattendeerd op dit apparaatje. De fabrikant levert hem kant-en-klaar, maar het is ook mogelijk om alleen de gemonteerde printplaat te kopen als je hem zelf in een case wilt bouwen. Ik zie zelf niet direkt het nut daar van, maar aangezien ze dit voor bijna al hun produkten aanbieden zal er een zekere markt voor zijn. De reden dat ik hem kocht Ik ben de gelukkige bezitter van een glasvezelaansluiting thuis en ik was nog op...
De Routerboard RB2011 biedt ongekende features en heeft een aantrekkelijke prijs ten opzichte van de potentiële mogelijkheden van het product. Een voorwaarde om deze te benutten is wel dat je geavanceerde kennis hebt van netwerken of bereid bent om veel tijd te investeren in het leren werken met RouterOS.
Geen apparaat voor een leek...
Maar iemand die iets meer van netwerken weet is dit een top apparaat, zeker voor die prijs.
Noem een routing protocol en de kans is groot dat hij het kan...
Goede router met vele features, echter wel voor de power users bedoeld.
Erg goede router voor zijn prijs.
Na een lange tijd gebruik te hebben gemaakt van een DD-WRT routertje, was het tijd om iets nieuws te zoeken. Omdat ik een LAB aan het bouwen was om redelijk veel nieuwe netwerk componenten te testen, was ik op zoek naar een Router die out-of-the-box veel netwerk protocolen aan kon.
Op dit moment maak ik uitgebreid gebruik van OSPF, BGP, NAT, meerde Wifi punten. Het leukste van deze router is de mogelijkheid om SUB routers aan te maken op de hardware. Hiermee kan je in een paar kliken een openwrt router installeren op dezeflde hardware wat in een soort van sandbox werkt. Deze staat nu op de router en daarop een reverse Apache2 proxy erop gezet.
Aangeschaft op wifi-deals.nl, voor een scherpe prijs en goede service heb ik nu een top apparaat in huis!
Hiermee heb ik mijn glasvezel router compleet vervangen! waardoor de betrouwbaarheid omhoog gaat.
Ik heb deze router gekocht om enerzijds mijn volledige snelheid op wifi te kunnen halen (120mbit), anderzijds om te leren werken met andere merken dan Cisco (op professioneel gebied dan). Ik heb hem gekocht bij www.mikrotik-shop.de voor een €120 inclusief verzending. Een koopje als ik vergelijk wat hij kost op andere websites. Verzending was super, alles snel en goed verpakt toegekregen. Eenmaal ontvangen had ik wat moeite om hem aan te krijgen, ik had de instructies op de doos niet gelezen. PROBLEMEN Ik wel een rebootloop probleem gehad, dat enkel kon opgelost worden door de reset button ingedrukt te houden, dit werd veroorzaakt omdat ik een beta-package had geïnstalleerd dat blijkbaar problemen gaf. Het is ook aan te raden steeds de...
Veelzijdig OS, veel nuttige (sfp, USB host, PoE) en minder nuttige (LCD) features. Stabiel en robust.
Absoluut topproduct. Ideaal voor zowel de hobbyist die meer over netwerken wil weten als voor de semi-professional die een hoogwaardig product wil hebben voor weinig geld. Deze router is bedoeld voor als je verder wilt gaan dan alleen simpele port-forwards.
Eindelijk een router dat gewoon doet wat je vraagt. Ik heb een lastig opgezet netwerk (met VLAN, WiFi guestpoints etc) maar met een Mikrotik router is dit appeltje eitje en alles werkt gewoon. Daarbij is het merk als Draytek of Cisco lastiger en minder stabiel.
leuke router voor een leuke prijs, met veel functies ben er lekker mee aan het prutsen, ook mooi dat er veel netwerkpoorten op zitten, nu hoef ik geen extra switch te kopen. wil je een plug and play router? dan is dit niks voor jouw.
Goede router voor een goede prijs.
Ideaal voor de gebruiker die thuis of op de zaak een goede stabiele verbinding wil.
Zeer snelle router!
Een krachtige router en ik heb eigenlijk niet echt iets gevonden wat hij niet kan. Ook esthetisch een leuk ding. Over de minpunten van deze router moest ik ook echt even nadenken. Ik gebruik hem onder andere om een tunnel naar kantoor op te houden en de stabiliteit is uitstekend!