Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine - bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!
Na 10 jaar en bijna 20.000 kopjes koffie was onze ECAM 23.450 (de voorganger van deze) aan vervanging toe.
Ook dit apparaat werkt prima en levert goede koffie en zelfs mooiere cappuccino dan zijn voorganger. De automatische melkopschuimer werkt net iets subtieler en de koffiemolen is ook veel stiller.
Mijn koffiemachine ECAM23.460B was na 7 jaar en 17.000 koppen koffie aan vervanging toe. Een goed product verkoopt normaal gesproken zich zelf dus een op een hetzelfde type apparaat gekocht. De koffie uit de nieuwe machine had een temperatuur van 45°C op de hoogste stand. Geen Melkschuim bij cappuccino en Latte niet mogelijk. Blijkt dat de oude machine 2 compressoren had en de nieuwe er maar 1. De code was hetzelfde en het is mij ook niet verteld bij aanschaf. Als ik had geweten dan had ik een andere keuze gemaakt.
Op het service centrum van DeLonghi nog eens naar het probleem van de machine gekeken en naar grote tevredenheid opgelost. Mag wel zeggen dat het uiteindelijk goed is gekomen.
Prima toestel van Delonghi. Melkschuimer werkt perfect (alsook de automatische reiniging ervan). Eerste een à twee tassen zijn niet echt superwarm, maar daar valt al bij al mee te leven (mijn Nespresso is een pak warmer)
Komt lekkere koffie uit, in verschillende koffievolumes. Makkelijk display en kleine uitneembare zetgroep.