De BeQuiet! Dark Rock 3 is niet goedkoop, maar kwaliteit van koelblok en ventilator is top, koelprestaties zijn in lijn met de prijsklasse, en hij is vooral heerlijk stil. Let wel op de beperkingen wat geheugen en PCI-e slot betreft. De echte klapper is toch wel de geheel zwarte afwerking.
De be quiet! Dark Rock 3 is het kleinere broertje van de Dark Rock Pro 3, net wat minder groot tezamen met wat mindere prestaties. Toch presteert deze CPU-koeler netjes, vooral met de stille werking op een hogere RPM.
Heerlijke stilte en toch heel erg koel, dat is de BeQuiet! Dark Rock 3. Kwaliteit van de ventilator en koelblok zijn alletwee heel goed. Het koelblok is ook volledig zwart, wat hem in bijna elke case doet passen.
Op zoek naar een CPU-Cooler met extreme cooling performance en hou je niet van herrie in je pc? Dan zou dit wel eens kunnen zijn waar je naar op zoek bent...
Voor meer informatie lees de uitgebreide review:
Ik heb de koeler al jaren. Hij werkt nog steeds zeer goed. Het installeren kan alleen een beetje...uhm...vervelend, zijn.
Grote maar erg goede koeler. Mijn processor (2600k) is overgelocked van 3,8Ghz naar 4,6 Ghz zonder problemen met temperatuur (kan mogelijk naar 4,8). Processor blijft tijdens gamen rond de 60 graden max. Ik kan de koeler nauwlijks tot niet horen. Neemt wel veel ruimte in beslag.
Cooler koelt mijn i7 goed, 50 graden in prime95, zit alleen in de weg voor mijn eerste ram slot ( Gebruik corsair vengeance LPX ), installatie stappenplan staat NIKS aangegeven over de 1151 socket, dus moet je de 1150 volgen, dit veroorzaakte enige verwarring op begin, verder mooi ding
Mooie design en lekker stil en goede temperaturen.
Ik heb deze koeler gekozen met het motto 'beter te veel koelen dan te weinig'. Uiteindelijk is deze koeling voor mij behoorlijk overkil.
Hij doet het verder helemaal top en het ziet er wel gaaf uit; zo'n groot blok als koeling.
"No compromise silence and performance" aldus be quiet! op hun site. En gelijk hebben ze! Onhoorbaar stil, zelfs onder volledige load van mijn i7-4790. Prachtig afgewerkt met donker zwarte kleuren. Voelt en oogt fantastisch. Ik zou bijna zeggen dat het niet beter kan...
Houd mijn overgeklokte i7-4790k op redelijk lage temperaturen. houd rekening met de hoogte van de koeler, deze zal niet in elke kast passen. Ook hangt bij mij de fan boven het eerste RAM slot, maar doordat de fan in hoogte te verstellen is, is dit in mijn geval geen probleem
het is een goede koeler, houd mijn i7 2600 op oc 42ghz (z77 cipset dus kan) word niet warmer dan 63 graden terwijl de cpu fan lekker stil blijven. het is wel een flinke koeler dus kijk wel eerst of het in je (koel)kast past!
Mooi design! Ook al is deze koeler heel stil, hoed die alles goed koel.
Is erg stil en doet goed zijn werk op de FX8350. Eén nadeel, de koeler staat met de ventilator naar beneden ipv naar rechts. Dit probleem is volgens mij alleen bij AMD processoren.
In combinatie met Arctic Silver 5 koelpasta blijft de processor rond 55 graden na half uur Prime95.
Top koeler, ziet er mooi uit en houdt mijn i5 6600k idle tussen 20 en 24 graden Celsius (20C kamer temp).
Het installeren van de koeler was iets minder prettig maar wel goed te doen.
Helaas blokkeert de koeler wel de binnenste RAM slot maar dat was geen groot probleem.
Geweldige koeler. Houdt mijn i7 4790k bij full load onder de 60 graden
Veel bang for buck
Prima product voor een flinke prijs. Koeler is een beetje aan de grote kant. De fan valt over één ram slot heen, gelukkig kan je de fan heel gemakkelijk verplaatsen.