Samen met een upgrade van een Canon 450D naar een 70D ook de kitlens geüpgraded naar de sigma. Mooie degelijke lens. Stelt snel scherp en slechts weinig afwijkingen in de hoeken. De F2.8 is alleen op 17mm, daarna loopt het snel op. Fijn extra bereik naar 70mm. Zonnekap wordt meegeleverd
Zocht een lichte lens die de brandpuntsafstand tussen 35mm-70mm kon opvullen op een APS-C canon 70D. Deze lens gekozen wegens de degelijke bouw, uitstekende scherpte en licht gewicht. Ideaal om deze als standaardlens op je fototoestel te hebben.
Pluspunten
Beeldkwaliteit
Gewicht
diafragma 2.8 bij 17mm
Bouwkwaliteit
Stabilisatie
Minpunten
Geen constant diafragma
Focus geen manual override
Anoniem: 1122115
30 september 2018 Product gekocht
Sigma 17-70mm F2.8-4 DC Macro OS HSM (Canon)
Ik heb sinds enkele dagen in gebruik, maar ben nu al uiterst tevreden over dit objectief
Pluspunten
hoge kwaliteit
scherpe foto's
robuust gebouwd
Minpunten
nog niet gevonden
Anoniem: 1114019
8 september 2018 Product gekocht
Sigma 17-70mm F2.8-4 DC Macro OS HSM (Sigma)
Eerste indruk na jaren gebruik van Tamron 18- 270: prima alternatief.
Mooie bouwkwaliteit en eerste indruk geeft scherpe beelden met mooie contrasten bij moeilijke lichtomstandigheden.
Gekocht bij Kamera Express Utrecht: prima geholpen in alle rust mijn vragen beantwoord en ik heb de lens uitgebreid kunnen uitproberen: TOP.
Nadat ik mij een beetje ergerde aan mijn kitlens heb ik deze gekocht zodat het wat makkelijker was in het donker te fotograferen.
Pluspunten
Goede prijs / kwaliteit verhouding
Snel
Zonnekap meegeleverd
Goede bouwkwaliteit
Minpunten
Redelijk zwaar
Zoom is zwaar
Anoniem: 885933
15 februari 2017
Sigma 17-70mm F2.8-4 DC Macro OS HSM (Sony)
Het is een erg fijn objectief om mee te werken. De autofocus is hartstikke stil en redelijk snel. Met deze lens kan je erg makkelijk switchen tussen auto en manual focus door de schuifknop op de lens zit. Nadeel is dat er wel aardig wat CA is als je inzoomt.
Na het sneuvelen van mijn kitlens (18-55 WR) is dit objectief de opvolger geworden. Hij is net wat zwaarder maar voelt een stuk degelijker aan. Het bereik is net wat verder al moet je op de uitersten wel het diafragma wat knijpen.
Pluspunten
Compact
Groot bereik (4x zoom)
Degelijke kwaliteit
Snelle en nauwkeurige autofocus (HSM)
Lichtsterker dan de kitlens
Minpunten
De uitslag is beperkt, je zit in een korte draai van 17 naar 70mm, dat is wennen
Ook de uitslag van de focus is vrij kort, manual focus zal geen pretje zijn.