Omdat ik een game pc ging bouwen zat ik er ook aan te denken om een game toetsenbord te kopen.
Ik heb veel toetsenborden zitten te bekijken, de Steelseries 6GV2, CMStorm Quickfire en nog heel veel andere.
Toen ik voor het eerst een Corsair toetsenbord zag, vond ik het een afzichtelijk ding, met die vreemde zweevende toetsen leek het wel. Maar nu ben ik echt verliefd op het uiterlijk van dit keyboard. Nu ben ik juist dol op die ''zweevende'' toetsen, vooral omdat het licht effect er heel cool uitziet.
Het uiterlijk is belangrijk voor een toetsenbord,vind ik (daarom ben ik niet met de 6GV2 gegaan, die zag er veel te simpel uit), maar de ergonomie is het allerbelangrijkste. Zelf vind ik de Cherry red's het fijnst, omdat ze linear zijn, niet...
Pluspunten
Voelt heel degelijk aan
Mooi licht effect
Cherry MX Red's
Beste polssteun die ik ooit meegemaakt heb
Schroefjes en plastic clips
Minpunten
Een klein beetje de prijs, maar hier krijg je wel degelijk wat voor terug.
Goede ervaring met dit toetsenbord. Ik maak er intussen al 3 jaar gebruik van (ben afgelopen maand wel begonnen met het proberen van een Razer Tartarus). De toetsen zijn enorm fijn in het gebruik. Hij kan ook wel tegen een biertje zolang je hem maar beteen een dag laat rusten.
Pluspunten
Mechanische toetsen. Heel fijn in het gebruik
18 programmable G keys. Ik heb hier nooit echt gebruik van gemaakt naast wat shortcuts of bepaalde woorden die voor mij uitgetyped werden
Mocht er een biertje overheen gaan, niets aan de hand zodra je hem meteen loskoppeld en uit elkaar haald (ja, ik spreek uit ervaring )
Extra USB aansluiting in het toetsenbord.
De kabel is goed beschermd
Update in 2022: Werkt na 9 jaar nog steeds uitstekend!
Minpunten
LED's gaan helaas snel kapot. na 3 jaar gebruik zijn er ong. 9 die het niet meer doen bij mij (hier heb ik zelf geen groot probleem mee, aangezien ik de LED's of op de laagste stand heb staan of zelfs uit)
Mooi en erg fijn werkend toetsenbord. erg feature-packed met o.a. mooie witte backlight, goede en erg uitgebreide mediatoetsen, macro's, cherry mechanische toetsen, stevige constructie, een armsteun en USB hub.
Toch geen aanrader i.v.m. de ZEER beperkte levensduur van de LEDs in de backlight. Binnen een half jaar 7 LEDs dood...
Pluspunten
Volledig mechanish (m.u.v. de mediatoetsen).
Layout.
Mediatoetsen incl. volume scrollwheel.
Mooie backlight (zolang als de leds niet kapot gaan dan..)