Uitstekende koeler voor CPU's met meer dan 150W TDP. Stil, effectief, pompje hoor je niet, stevige slangen en aansluitingen, nadeel is aansluiting wat niet helemaal goedgaat (zie toelichting)
Na uitgebreid internet onderzoek toch voor deze grootste van de Corsair koelers gekozen, want deze maakte het minste geluid en koelde het best vergeleken met Kraken X60/H100i/H105.
Ik had een Scythe Mugen 3 Gamers edition welke mijn 2600K al goed koelde. Echter mijn grafische kaarten met water gekoeld en dus ook de CPU nu erbij.
Ik heb de volgende cijfers uit de test getest met de I7-2600K (alle base clocks waren 100Mhz, Minimaal Prime95 10 minuten gedraaid, maximale waarden uit MSI afterburner gehaald):
Scythe Mugen 3 Gamers edition:
4200Mhz@1.25V: 71 graden
4600Mhz@1.34V: 87 graden
4700Mhz@1.38V: 95 graden
5000Mhz@1.5V: 98 graden => processor gaat langzamer draaien (soms terug naar 3600Mhz omdat de TJmax 98 graden is =>...
Gekocht als upgrade van de CM Hyper 212 EVO i.v.m. overklokken van een FX-8350
uitstekende performance voor een aio cooler
Hele goede koeler, ik heb mijn Intel Core i7 5820k ruim 45% overgeklokt en hij wordt alsnog niet warmer dan 50 graden.
Enige jammere zijn de fans, de lagers hebben een speling van ~4mm waardoor ze veel rammelen. Lage statische druk op fans. Zelf vervangen met noctua industrials.
Gewoon geweldige koeler , mijn cpu temp is 40 graden gedaald met gamen (had een scyth blok er op)
echt een aanrader !