Tweakers zet de M550 af tegen zijn beide voorgangers, de m4 en de M500. We kozen bovendien nog twee andere ssd's met bescheiden prijzen, de 840 Evo van Samsung en Kingstons V300-ssd.
Op 7 mei 2014 via de MyCom website besteld, want was in Hilversum helaas niet in de winkel. Volgende dag via de post in huis. Installatie sprak voor zich en gelukkig zat er een "spacer" bij zodat de SSD schijf de dikte kon krijgen van de oude SATA harde schijf. Ubuntu en Windows 7 keurig naast elkaar geinstalleerd. Draaien allebei zeer snel op de SSD schijf. Twee laptops uit 2006 kunnen nu zeker weer twee jaar mee. Top!.
Was tot nu toe nog onbekend met het fenomeen SSD, en heb ik deze op aanraden van mijn zoon aangeschaft om als C: schijf voor W7 toe te passen. Installatie liep voorspoedig (zelfs na herinstallatie) vele malen sneller dan traditionele HDD. Ook de inbouw ruimte is ongekend. Gewoon onder de bay van een drive geschroeft. Over betrouwbaarheid kan ik nog niets melden, en laat me verrassen. Hopelijk wel positief als ik de recencies lees van andere reviewers. Maar deze gebruiken het item dan ook voor video doeleinden.
3 ingezet als SSD datastore in 3 verschillende ESXi hosts. Ik heb weinig vertrouwen in de diskafhandeling van ESXi, maar deze SSD doen het vooralsnog prima. Geen klachten. De belasting is minimaal, maar wel veel parallel.
Pluspunten
Prima prijskwaliteit (al zijn er nu alweer voordeligere ssd's te kijgen)
Niet de snelste SSD maar voor z'n geld zeer degelijk. Je zult natuurlijk behoorlijk veel snelheid verkrijgen met zo'n ding indien je nog geen SSD hebt.
Echter staat deze SSD in Linux op een blacklist omdat het TRIM commando zou leiden tot data corruptie.
Prima SSD voor weinig geld. Zowel voor het besturingssysteem als voor data-opslag (bulk) doet hij zijn werk vrij snel en goed. Heeft verder geen woorden nodig, doet zijn werk.
goede sdd maar na maar 3 weken gewisseld naar nieuwe kast (corsair obsidian 450D) bleek dat de sata power connection was afgebroken! niet erg goede bouw kwaliteit blijkbaar.. door wat DIY weer gefixt maar geeft niet echt een positief gevoel