Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Anoniem: 481702
28 juli 2013

Philips Fidelio X1/00 (Zwart)

Als ik aan high end studio/of hifi koptelefoons denk, komen Sennheiser en AKG eerder naar voren. Onterecht blijkt nu. Ik heb al een paar jaar modellen van beide merken in bezit van rond de € 200. De ene om mijn LP's mee te beluisteren en de AKG als studio headphones op mijn synthesizers en DAW.
De X1 werd me aangeraden door een vriend, en ik was snel verkocht.
Ik betrap mezelf erop dat ik alleen nog de Philips gebruik de laatste weken. Heel subtiel gekleurd, nooit teveel van iets zoals zoveel headphones dat toch hebben. Teveel bas, uitgesproken hoog.
Hij lijkt net wat meer dynamiek naar voren te halen uit een plaat die wat 'vlakker' klinkt op mijn andere koptelefoons. Zelfs een crappy Youtube filmpje klinkt levendig met de X1!
Hij zit...

Pluspunten

• Geeft 'rustig' en gebalanceerd klankbeeld. Niet schreeuwerig, zo ziet hij er ook uit trouwens.
  • Zit heerlijk met fluwelen over-ear pads (of hoe heet dat)
  • Hij is licht, dus je kan hem rustig uren dragen
  • Bouwkwaliteit lijkt me dik in orde, goede materialen.
  • Design ziet er goed uit IMO. Bruin leren hoofdband, aluminium hier en daar. Strak ding, beetje vintage.

Minpunten

• De kabel had iets langer gemogen, verder kan ik niks verzinnen.

ZoTeX
17 april 2013

Samenvatting:
De Fidelio X1/00 is een hoofdtelefoon van de allerhoogste kwaliteit. Design en een ongeevenaard geluid gaan hand in hand met dit top-model van Philips waaraan geen enkele concessies zijn gedaan. De prijs is er wel naar maar de hoofdtelefoon zal je zeker niet teleur stellen: het biedt juist een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding! Houd wel rekening mee dat je omgeving ook wat hoort van het geluid wat er door de oorschelpen wordt verspreid.
Uitgebreide review:
Algemeen:
De Fidelio X1/00 hoofdtelefoon is een pracht exemplaar. Dit top model van de nieuwste serie Fidelio hoofdtelefoons van Philips, samen met nog de L1 en M1, is een waar paradepaardje.
Als VIP-tester van Insiders was ik geselecteerd om...

Pluspunten

• Practhig design
  • Materiaalgebruik / degelijkheid
  • Perfecte geluidskwaliteit
  • Optimaal draagcomfort

Minpunten

• Geluidsafscherming (omgeving kan meegenieten)
  • Prijs

Anoniem: 511706
12 april 2013

Philips Fidelio X1/00 (Zwart)

Voor al wie geen zin heeft om mijn volledige review te lezen, begin ik met de conclusie: de Philips Fidelio X1 is een uitstekende high-end hoofdtelefoon met volgens mij de beste prijs/kwaliteitverhouding op de markt.
En dan nu mijn gedetailleerde bespreking:
Fidelio is niet alleen de enige opera die Beethoven ooit schreef, maar ook de naam van de nieuwe muziekserie van Philips producten die menig muziekliefhebber gelukkig maken.
Mijn vrouw en ik zijn echte melomanen die constant met muziek bezig zijn. Mijn vrouw omdat ze zelf instrumenten bespeelt en klassiek geschoold is, en ik omdat ik al sinds mijn prille jeugd enthousiast ben voor alles wat met muziek te maken heeft.
Thuis hebben wij dan ook goede geluidsinstallaties en wij...

Pluspunten

• goede kwaliteit
  • goede prijs/kwaliteitverhouding
  • gebruiksgemak

Minpunten

• Omvangrijk

thorgal67 Newbie
30 maart 2013

Philips Fidelio X1/00 (Zwart)

Ik heb het geluk dat ik het topmodel van Philips’ Fidelio hoofdtelefoons gamma mag testen via de Insiders: de X1.
De fraai afgewerkte hoofdtelefoon zijn comfortabel, komt met een extra lange 3 meter kabel en twee kwaliteitsvolle aansluitingen (6.3mm en 3.5mm).
Design
De X1 heeft een open design aan de achterkant, wat de geluidskwaliteit ten goede komt. Enige nadeel is dat er hierdoor ook geluid naar buiten sijpelt, zodat anderen de muziek ook kunnen horen. Het is waarschijnlijk een bewuste keuze van Philips, en ik ben ervan overtuigd dat er voor- en tegenstanders zullen zijn.
De oorschelpen zijn heel comfortabel en mooi afgewerkt met een fluwelen bekleding. Jammer dat het voluwe niet geregeld kan worden op de hoofdtelefoon...

Pluspunten

• schitterend geluid
  • gebruiksgemak
  • comfortabel

Minpunten

• kan wel wat zwaar aanvoelen na enkele uren

structx
12 april 2013

Test voor The Insiders
Ik ben al enige tijd lid van The Insiders, en deze keer mag ik de Philips Fidelio X1 hoofdtelefoon testen. ik had Philips vooraf niet meteen vereenzelvigd met hoogwaardige hoofdtelefoons, maar daar komt met deze Fidelio reeks gegarandeerd verandering in.
Het is om te beginnen een bijzonder mooi ding, maar dat niet alleen, het design is ook bijzonder clever en functioneel. Het toestel is opgebouwd rond een metalen frame dat omgeven is met bruin kalfsleer. De 50 mm drivers zitten in aluminium houders. Onder het frame zit een mesh dat zicht perfect aan je hoofd aanpast (maakt niet uit hoe groot je hoofd is, en geen gedoe met schuivers). Rond de oorschelpen zit memory-foam (zoals in dure hoofdkussens) omgeven door...

Pluspunten

• Design
  • Bouwkwaliteit
  • Geluidsweergave
  • Draagcomfort

Minpunten

• Prijs
  • Geluidsafscherming

Quik
11 april 2013

Philips Fidelio X1/00 (Zwart)

Bouwkwaliteit/Comfort Bij het uitpakken van de hoofdtelefoon zat het meteen goed: de kwaliteit en manier van verpakken is echt super-goed. De hoofdtelefoon zelf ziet er ook knap uit en zit lekker op mijn hoofd. De grote oorschelpen zorgen ervoor dat je oren helemaal in de schelp zitten en dat verhoogt toch wel het comfort. De verstelband zorgt, naar mijn mening, ook voor meer draagcomfort. Het snoer is zeker lang genoeg en het is superhandig dat het met een 3mm-jack in de koptelefoon bevestigd kan worden. Op deze manier kan je ook gewoon een nieuw snoer aanschaffen als het om de één of andere reden stuk moest gaan. Geluid Qua geluidskwaliteit zit hij ongeveer op hetzelfde niveau als de Sennheiser headset die ik voordien...

Pluspunten

• Hoog draagcomfort
  • Bouwkwaliteit
  • Geluidskwaliteit

Minpunten

• Nogal prijzig
  • Bas zou er iets meer uit mogen komen.

Anoniem: 510942
7 april 2013

Philips Fidelio X1/00 (Zwart)

Ik heb hem nu 2 weken en ben er super blij mee!
Echt een super mooi helder geluid , Mijn vorige koptelefoon(Bose) was ook niet slecht maar ik hoor een duidelijk beter verschil.
Hij zit ook super lekker ,Alleen krijg je snel warme oren.
Ook het design vind ik erg mooi en aangenaam, ik gebruik hem meestal thuis en luister er veel muziek mee en ook voor een filmpje te kijken op mijn laptop gebruik ik hem!
Mijn man gebruikt hem ook dagelijks en denkt het er zelfde over als ik. Als je het budget hebt om er een aan te schaffen raad ik deze zeker aan had niet verwacht zo een mooi geluid te horen.

Pluspunten

• Prachtig geluid, mooi design Goed draagconfort

Minpunten

• niet draadloos, snel warme oren

remmstein
31 maart 2013

Philips Fidelio X1/00 (Zwart)

Wat ben ik blij dat ik deze hoofdtelefoon mag testen. Qua prijs zou ik namelijk op voorhand deze koptelefoon niet aanschaffen. Maar de geluidskwaliteit is zo overtuigend. Ik sluit hem overal op aan waar het maar kan, telefoon, tablet, tv, muziekinstallatie. Wat ik de beste kwaliteit vindt is de scheiding van de instrumenten. Je hoort ieder kraakje of piepje. Luister verschillende muziek, van jazz tot metal. maar overal de zelfde ervaring.
Natuurlijk is de bouwkwaliteit ook belangrijk. Zeker voor iuemand als ik die niet altijd even handig is. Maar dat zit goed in elkaar. Hij zit goed en stevig in elkaar. Doordat de snoer los te halen is van de hoofdtelefoon loop je ook niet het risico met opbergen dat op die plek de snoer gaat slijten. Iets...

Pluspunten

• Geluid, bouwkwaliteit, design

Minpunten

• warme oren, niet draadloos.

fl1pfl0p Newbie

30 maart 2013

SambalSamurai
27 maart 2013 Product gekocht

Philips Fidelio X1/00 (Zwart)

Klinkt heel zuiver voor een dynamische koptelefoon.

Pluspunten

• Zuivere klank, met een warme klank kleur
  • Beslist niet saai/steriel te noemen eerder vol van klank
  • Zit lekker op je hoofd
  • Dynamisch en open dus ademend

Minpunten

• Oorkussens zijn niet van top kwaliteit, zelf vervangen door schaapslederen oorkussens

Philips Fidelio X1/00 (Zwart)

De ultieme bang for your buck hoofdtelefoon! Als je 300 euro te besteden hebt, haal dan deze! Vrijwel alle andere koptelefoons klinken erg matig zonder goede bron, deze niet.

Pluspunten

• Werkt geweldig op slechte bronnen als een laptop/telefoon. Een Sennheiser hd580/600/650 steekt er ruim bovenuit als je gebruikt maakt van een versterker, maar dan word de prijs van de set zo'n 700+. Rechtstreeks op de laptop doet de fidelio x1 het beter!!

Minpunten

• Kabel heeft een hoge weerstand wat een iets doffer geluid oplevert. (een van de eerste versies.)

Heb jij ook een Philips Fidelio X1/00 (Zwart)?