Gekocht voor PC na vreselijke ervaring met USB WiFiadapter van Edimax. Helaas zijn de soldeerpunten op de kaart voor de antennes niet goed gezekerd en na veel gebruik zijn ze dus stuk. In plaats van 5 balkjes krijg ik er nu maar 1.
Wanneer hij het doet, doet hij het uitstekend.
Het probleem is dat hij het dus niet altijd doet.
O.a. bij het opstarten moet ik hem altijd 1 of meerdere keren opnieuw inpluggen voordat hij het doet. Ongetwijfeld een driver probleem, waar TP weinig aan doet.
(komt vrij vaak voor)
Afrader...
Dit product kan ik niemand aanraden. Na opstarten van de PC moet eerst herhaaldelijk de stekker eruit en erin. Dit is frustrerend. Klik niet op het wifi icoontje, dan is de verbinding weg. Soms floepst de verbinding er spontaan uit met de melding:"USB device not recognized".
Hij werkt naar behoren zolang hij genoeg stroom krijgt, wat meestal niet het geval is zonder USB-hub op netstroom. Zolang 'ie hierop is aangesloten werkt alles goed. Zoniet dan verliest hij af en toe de USB-verbinding of veroorzaakt zelfs een BSOD.
Doet wat het moet doen. Bereik is groot en de snelheid voldoende. Drivers werden daarnaast direct herkend door Windows. Verbruikt jammer genoeg wel erg veel stroom via usb, en valt regelmatig uit als apparaten op dezelfde usb voeding aangesloten zijn.
Het is een prima product als de drivers eenmaal geïnstalleerd zijn. In Windows zijn er drivers beschikbaar, maar deze zorgen ervoor dat de TP-link vaak verbinding kwijt raakt. Uiteindelijk (in Windows 7 + Windows 10) heb ik driverpacksolutions gebruikt om de juiste driver te installeren.
Het product werkt nu goed