Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
3 april 2013 Rapporteer

Ik zocht een externe audiokaart met voldoende aansluitingen voor midi-keyboard, synthesizer en playback op studio monitoren..
Aangezien deze unit goede reviews had en je er veel software bij kreeg kocht ik deze.
Ik ben alleen geen voorstander van de voeding trekken uit een usb 2.0 aansluiting en dan nog goed kunnen functioneren, maar zo is het in de audio wereld, veel apparatuur gebruikt nog usb 1.1, zelfs sommige modellen van dit jaar.

Pluspunten

• zeer stevige metalen unit, met kwaliteitsaansluitingen voor mic, line in (met 48 volt fantoompower optie voor bepaalde microfoons), tevens voorziening van ongebalanceerde 6.3TS uitgangen en de main output is een TRS jack(gebalnaceerd)
  • Koptelefoonaansluiting(TRS jack), welke kan schakelaen tussen verschillende kanalen
  • goed drivers, waar men makkelijk de buffergrootte in kan stellen
  • uitgebreid softwarepakket, voor de virtuele geluids maker
  • midi in en uit , voor bijv aansluiting van een midi-keyboard

Minpunten

• geluid klinkt leeg op zowel de koptelefoon als op de main outputs
  • software is een erg beperkt gedeelte van het hele 6 pakket
  • het meeste storende aan alle externe audio interfaces is het feit dat ze vermogen missen om je monitoren te kunnen aansturen , zoals het gros van de externe kaarten. En ik heb dan een desktop met een aparte usb kaarten erin, dus met je laptop is het knudde. Ik heb er tot nu toe 7 gehad en er liggen er 2 voor me, maar je zult een rack audiokaart moeten nemen als je echt goed geluid wilt. Of aansluiten op een mengpaneel, waarvan ik een zeer goede heb van Mackie(merk), anders zijn de monitoren niet voldoende aan te sturen.Deze unit heb ik dus ook na 1 maand weer verkocht.
  • geluidskwaliteit is voor 225euro te vergelijk als een desktopkaart van 60euro

3 van 5 sterren (Voldoende)
3 januari 2015 Rapporteer

Native Instruments Komplete Audio 6

Ik heb de Komplete Audio 6 nu 2 weken in mijn bezit en ben zeer tevreden. Geen problemen met latency, geluidskwaliteit is naar mijn mening heel erg goed. Kaart ziet er erg goed uit en voelt ontzettend solide aan, maar de glanzend zwarte bovenkant wordt wel snel vies.

Pluspunten

• Goede geluidskwaliteit pre-amps voor microfoons/instrumenten
  • Uitstekende geluidskwaliteit main- en headphone-out
  • Uitstekende bouwkwaliteit, voelt zeer degelijk aan
  • Veel gratis meegeleverde software en drivers zijn ook de slechtste niet

Minpunten

• Glanzend zwart plastic op de bovenkant wordt snel vies
  • Relatief zwaar en dus niet praktisch voor portable gebruik (maar voelt daardoor wel zeer degelijk aan)

Heb jij ook een Native Instruments Komplete Audio 6?