Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Fermion
10 november 2013

Parrot Zik (Zwart)

Update 13-11-2013: Het was mij niet eerder opgevallen, maar onder Windows blijkt alles toch niet zo lekker te werken zoals ik verwachte. Parrot verwijst naar de gebruikte chipsets in de gebruikte laptops, maar op de forums van Parrot valt te lezen dat zowel osX en Windows gebruikers problemen ervaren. De probleem die ik ervaar is dat het geluid onder Windows wel werkt, maar onder bepaalde applicaties valt het geluid weg en alsdan nog ook weer onder Windows. Getest met twee verschillende Laptops, beide reageren verschillend. Wat betreft de Microfoon, krijg hem niet werkend! Dit alles met het de Parrot Zik firmware 1.06. Positieve en negatieve punten geplaatst. Update 15-11-2013: Met het verhaal van Parrot dat Zik niet overweg...

Pluspunten

• Mooi geluid (relatief gezien, voor mij beter dan wat ik had).
  • Werkt feilloos onder Android en iOS devices.
  • Noise Canceling werkt goed.
  • Opladen met Micro USB = overige functies blijven functioneren.
  • Niet meer zoeken naar de volume knopjes, door zijn eenvoudige swipe bediening.
  • Headset is ook te gebruiken wanneer de accu's leeg is.
  • Oplaadbare accu.
  • Microfoon voor het voeren van telefoon gesprekken.
  • Oorschelpen voelt comfortabel aan.

Minpunten

• Na het uigeven van 350.- euro mag je nog eens geld uitgeven voor een oplaad adapter...!!!
  • Na een aantal uren dragen voel je de hoofdband drukken op je hoofd.
  • Werkt onder Windows en osX niet goed, microfoon werkt gewoon niet.
  • Heel gevoelig voor vette vingers.
  • Bij gebruik van de audiokabel, schakelt Bluetooth niet uit.
  • Headset constructie dempt van zichzelf weinig geluid weg (daarin tegen werkt NC wel goed).
  • Lekt geluid wanneer je luid afspeelt.
  • Niet mogelijk om op het zelfde moment naar meerdere devices te verbinden (iPad en iPhone voor inkomende telefoon gesprekken).
  • Geen aptX.

Anoniem: 604761
27 juni 2014

Parrot Zik (Zwart)

De koptelefoon doet wat ie moet doen en dat is een zeer goede geluidsbelevenis bieden. Maar, deze koptelefoon kan met het innovatieve Touch paneel, de NC en de vele instellingen voor het geluid, je koptelefoon in haar geheel personaliseren!

Pluspunten

• Goed geluid
  • Veel geluisinstellingen om het helemaal op jezelf af te stemmen
  • Touch paneel heel innovatief en werkt perfect
  • Omschakelen van muziek luisten naar telefoongesprek werkt naadloos
  • Noise Cancelling werkt goed
  • Draagcomfort prima
  • Gaaf dat de muziek pauseert als je de hoodftelefoon afzet

Minpunten

• Na lang dragen/ophebben zweterig rond oren.
  • Geen oplader meegeleverd, maar heden ten dagen zijn er legio in het huishouden aanwezig die je kunt gebruiken.

fries1984
17 juni 2013

De Parrot ZIK,
Uiterlijk, vormgeving en bediening kloppen. Je merkt dat al bij het in handen hebben van de doos dat aan alles zorg is besteed. De koptelefoon voelt degelijk (stevig) aan.
Voor welk gebruik is deze koptelefoon geschikt? Om eerlijk te zijn; geschikt voor alle dagelijkse dingen behalve sport. Bij sporten (veel bewegen) blijft hij door zijn gewicht minder goed zitten en is het hierdoor eerder een last dan ontspannen.
Lekker muziek luisteren hangend op de bank, zittend achter de pc/tv een film kijken is simpelweg een genot.
Installatie;
Dit is klaar in handomdraai en zonder een gebruiksaanwijzing nodig te hebben;
- verpakking openen
- meegeleverde accu gaat achter een magnetisch deksel
- app installeren vanuit de appstore...

Pluspunten

• Geluid;
  • De mensen van Parrot beloven een "supersound" en laten we eerlijk zijn... dat mag ook wel gezien het bedrag wat je voor deze mooie koptelefoon betaald. Kritisch dat ik ben moet ik ook toegeven dat het geluid gewoon goed is, wel lijkt de koptelefoon erg veel bass te produceren.
  • De ZIK sluit je oor volledig af waardoor je praktisch geen last hebt van omgevingsgeluiden. Het deed me denken aan zo'n koptelefoon waarmee je vroeger zo'n piepjestest moest doen...heerlijk stil om je heen als je hem draagt!
  • Geluidsinstellingen en equalizer zijn erg uitgebreid en makkelijk in te stellen met de gratis app.
  • Ik ben zeer tevreden met deze aankoop en zou hem dan ook zeker aanraden op het moment dat jij opzoek bent naar een high-end koptelefoon. Het design kunnen veel fabrikanten een voorbeeld aan nemen.

Minpunten

• Geen L/R regelaar (dit kan natuurlijk ook via het device waarop je hem aansluit)
  • Sensors zijn leuk en soms handig alleen kun je ze niet uitschakelen, zo stopt mijn ZIK tijdelijk met afspelen van muziek als ik even gaap (best irritant). (update?)
  • Is de accu leeg dan merk je dit pas op het moment dat de bluetooth connectie stopt (lees: muziek stopt). Een waarschuwing-toon/ knipperend ledje zou handig zijn) (update?)

Anoniem: 547814
13 oktober 2013

De Parrot Zik Headphones,
Parrot, beter bekend van de navigatie en de handsfree kits heeft een geweldige koptelefoon op de markt gebracht. Het design alleen al is geweldig. De geluidskwaliteit is hierbij ook nog eens fantastisch. Daar komt ook nog bij kijken dat de Zik vol zit met technologische snufjes, waardoor deze headphones boven de rest uitspringt naar mijn mening.
Met simpele veeg bewegingen over de rechter zijde kan de volume worden aangepast en tevens kan het volgende en vorige nummer geselecteerd worden. De Active Noise Cancellation doet het heel goed. Omgevingsgeluiden worden verdoezeld waardoor het genot van de muziek nog intenser wordt.
Dat je met deze headphones ook nog eens draadloos kan telefoneren is geweldig.
Kort...

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Design
  • Wireless
  • Touch Controls
  • Active Noise Cancellation
  • Handsfree telefoneren
  • Audio Suite app.

Minpunten

• Geen keuze in kleuren
  • Optie voor XLR / Jack 1/4" jack kabel voor DJ's

b0b1991
12 december 2018 Product gekocht

Parrot Zik (Zwart)

Na 6 jaar gebruik, min of meer door weer en wind, nog steeds in onwijs goede staat. De accu begint wel af te nemen en aan de rechter kant kraakt hij af en toe. Maar verder een van de beste draadloze headsets op de markt

Pluspunten

• Hoge bouwkwaliteit
  • Goed geluid
  • Touch panel
  • App
  • Materialen
  • Draag comfort
  • Goed bereik

Minpunten

• Lage accuduur

dfeldbrugge
14 juli 2014

Parrot Zik (Zwart)

De koptelefoon heb ik nu 2 weken in gebruik. Het geluid is super. Ook de Lou Reed tuning is echt goed. Wel merk ik dat bellen en fietsen met de koptelefoon op niet echt goed is.

Pluspunten

• Topkwaliteit geluid
  • Goede ruisonderdrukking
  • Mooi design
  • Super afwerking

Minpunten

• Kwaliteit microfoon matig
  • Microfoon heeft geen NC waardoor bellen en fietsen niet mogelijk is
  • Schelpen voelen wat losjes
  • Spotify via Macbook bediening alleen met een hack
  • Wisselen tussen apparaten gaat wat omslachtig
  • Snel vlekken op de schelpen

Jorno33
2 mei 2014

Parrot Zik (Zwart)

Heb jij ook een Parrot Zik (Zwart)?