€ 19,90 bij CAPS

1 van 5 sterren
Toon reviews van:
21 juni 2020 Rapporteer

Noctua NF-A9x14 PWM Bruin, 92mm

Aanrader, eigenwijze kleur, stil, goed, lekker veel verloop en y kabels.

Pluspunten

• Snel
  • prijs
  • goed regelbaar

Minpunten

• geen

Noctua NF-A9x14 HS-PWM chromax.black.swap, 92mm

Uitstekende ventilator, gezien z'n formaat. Verbluffend goed zelfs. Aangekocht om als rear-out case fan te functioneren in een NR200P behuizing en volbrengt z'n taak met verve.

Ik ben steeds wat sceptisch als het gaat om smallere ventilatoren, er van uitgaande dat de prestaties drastisch minder zullen zijn t.o.v. een ventilator van "volwaardig" formaat. Natuurlijk, realistisch gezien zijn de prestaties praktisch minder dan van z'n dikkere, luidere broertje. Desondanks ben ik blij verrast met wat de A9x14 te bieden heeft.

Als rear-out ventilator een uitstekende keuze gebleken om de warmte van Noctua's C14S vrijwel direct af te voeren. Hierdoor hoeft de CPU-fan minder hard te werken, wat resulteert in grotere efficiëntie. Blijft bovendien stil, zoals beoogd, en de chromax kleurstelling tot slot zorgt voor een harmonieus geheel binnenin de behuizing.

De prijs tot slot is een tikkeltje aan de hoge kant, ongetwijfeld met dank aan de marktwerking als gevolg van inflatie.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit: Noctua's befaamde materialen en niettemin het productieproces voorafgaande aan het eindproduct.
  • Kwaliteit/prestaties prima in orde: koelt uitstekend, ondanks smaller frame, en hoeft geen hoge toeren te maken om effectief te zijn.
  • Form Factor: biedt een uitstekende koeloplossing als de standaard dikte (25mm) niet mogelijk is zónder teveel in te boeten op prestaties.
  • Onhoorbaar stil in idle, uitstekend te verdragen onder load. Duidelijk hoorbaar op volle toeren, maar beslist goed mee te leven. Bovendien, ik ken tal van fans, ook binnen de Noctua line-up, die beduidend minder verdraagzaam klinken.
  • Simpele, maar effectieve kleine rubbertjes in diverse kleuren dienen prima als schokdemper (en kleuraccent).
  • 6 jaar garantie!

Minpunten

• Prijs ietwat aan de hoge kant: voor enkele euro's minder in perfecte verhouding.

18 september 2022 Rapporteer

Noctua NF-A9x14 PWM Bruin, 92mm

Gekocht om een Scythe Shuriken 2 stiller te maken in een SFF case. Op maximaal toerental is hij niet superstil, maar klinkt aangenamer dan de originele fan op dat toerental. Het toerental waarop je hem gaat horen is iets hoger dan het origineel. Na >2 jaar geen teken van slijtage.

Pluspunten

• Aangenaam geluid op hoge toeren
  • Duurzaam

Minpunten

• Prijzig
  • De kleur matcht met niets

Noctua NF-A9x14 PWM Bruin, 92mm

Gekocht om de standaard fan op mijn Silverstone Argon AR06 te vervangen welke dezelfde afmetingen heeft. De fan presteert vrijwel hetzelfde maar is veel stiller en doet het met minder toeren per minuut.

Pluspunten

• Extra kabels voor meer opties.
  • Rubber dampers in frame.
  • Fluister stil.

Minpunten

• Iets hogere RPM zou welkom zijn.

Noctua NF-A9x14 PWM Bruin, 92mm

Dunne Noctua fan in de welbekende kleuren en met dezelfde hoge kwaliteit als andere Noctua-fans. Omdat ik mijn semi-passieve voeding te warm vind worden laat ik deze de voeding koelen en dat werkt erg goed.

Pluspunten

• Heel stil
  • Anti-vibratie bevestiging
  • PWM-control

Minpunten

• Relatief weinig airflow t.o.v. een NF-A8 PWM
  • Prijs

15 mei 2014 Rapporteer

Noctua NF-A9x14 PWM Bruin, 92mm

Heb jij ook een Noctua NF-A9x14 PWM Bruin, 92mm?