Inleiding
Hierbij een review over het CM Storm Trigger keyboard. Een zeer mooi en uitgebreid toetsenbord van Cooler Master's dochteronderneming: CM Storm. Dit is een heel mooi toetsenbord voor mensen die een mechanisch gaming toetsenbord willen aanschaffen.
Features & Specificaties
Features:
High durability gold-plated Cherry switches rated for over 50 million key strokes
Multi-media control keys for convenient sound control
5 macro keys with profile management
18K gold plated ultra low latency USB plugs
Anti-ghosting 6 key rollover
64KB on-board memory for profile storage
Storm tactics key for deactivation of Windows key
1000Hz driverless polling / 1ms response time
Two port enhanced USB 2.0 hub
Detachable...
Pluspunten
Degelijk
Mooie polssteun
Toetsenbord verlichting
Marco Keys
Mechanisch
USB aansluitingen
5 volt power aansluiting voor extra stroom voor de usb poorten en voor een fellere led verlichting
Minpunten
5 volt power aansluiting niet standaard meegeleverd
Ik heb dit toetsenbord ongeveer een week en ik vind het een top toetsenbord voor te gamen, voor dagelijks gebruik is het flink wennen omdat de toetsen heel apart aanvoelen en omdat de toetsen dikker en hoger zijn dat mijn vorige toetsenbord .
de toetsen geven ook een soort klikje bij het typen, zelf heb ik daar geen probleem mee omdat ik geen hele verhalen of boeken typ maar als je dat wel zou doen en je houd van rust is dit niet het geschikte toetsenbord voor je, want hij is echt geschikt voor de gamer en dat zie je ook.
ook vind ik de polssteun echt een supergoede aanvulling voor dit toetsenbord en voor de ergonomie.
De verlichting kan je aan/uit, een soort adem stand van fel naar minder fel, en de verlichting felheid kan in 3 standen...
Pluspunten
Mooi strak design zonder teveel poespas.
Polssteun verwijderbaar.
Verlichting regelbaar.
Stevig op het bureau (glijdt niet snel weg).
Zeker Robuust en zwaar.
Minpunten
De 5v aansluiting had weg moeten blijven of er had een adapter bij moeten zitten of erbij te kopen zijn.
Het toetsenbord is een geweldig toetsenbord om op te typen, je betaald er alleen wel iets meer voor als een simpel toetsenbordje, maar dat is het meer dan waard.
Voor de mensen die de polssteun eraf willen halen, leg het toetsenbord ondersteboven, en duw voorzichtig de polssteun naar boven, dan moet hij er als het goed is vanaf komen, zonder schade.
Pluspunten
Backlight
Mechanisch
Macrotoetsen
Net als de macrotoetsen zijn alle toetsen programmeerbaar
extra usb poorten met 5V power input
goude usb aansluitingen
uitgebreide driver software
rubbertjes op de ondersteunings pootjes
duurzaamheid
Minpunten
het is wennen als je van een normaal toetsenbord komt en je typt met een snelheid dat aan de hoge tot zeer hoge kant is.
de driver software is soms wat te-uigebreid/ te ingewikkeld
Start de helft van de tijd niet op, mini-usb zit te los, bord reboot tijdens gebruik (K** midden in een game!)
Polssteun zit aan het keyboard vast met 6 pietepeuterige pootjes van goedkoop plastic die makkelijk afbreken.
Programmeren van de extra toetsen gaat niet lekker. Spijt van de aankoop. Onbruikbaar.
Pluspunten
Keyboard is wel lekker zwaar, verschuift niet snel