Gemiddelde gebruikersscore
Inleiding Ik was op zoek naar een geschikte snellere USB stick voor mijn raspberry Pi en voor het mee kunnen nemen van o.a. windows installaties als vervanging voor losse CD’s Aan de hand van de aanwezige productreviews op Tweakers en voorraad in de winkels heb ik 4 usb sticks gekocht die niet te duur waren. Deze ga ik, samen met de 2 sticks die ik al heb, aan een snelheidstest onderwerpen om te kijken wat voor een snelheidswinst ik ermee behaal en of de beloofde schrijf- en leessnelheden worden gehaald. Helaas beschik ik niet over een systeem met USB3 anders had ik het snelheidsverschil tussen usb3 en usb2 ook getest. Tevens moet er rekening worden gehouden met het feit dat 2 van de geteste usbsticks zeker 2 jaar oud zijn en...
USB 2.0/3.0 compatible betekent dat dit een USB 2.0 drive is, maar dat staat pas in kleine letters op de achterzijde van de verpakking. Het energieverbruik is laag vergeleken met de Samsung Fit en de Intenso Micro Line. Made in China. Gewicht: 1,93 gram.
Heb de Cruzer Fit nu al zo'n 8 maanden, gekocht puur voor 1 doel, zo klein mogelijk, en dat doet deze USB stick prima. Mensen dachten niet eens dat het een USB stick was, zo klein is de Cruzer fit. De prestaties zijn niet wonderbaarlijk goed, maar prima voor normaal gebruik. Maar voor 15 euro mag je ook geen wonderen verwachten. Enige minpunt is dat mijn notebook mijn USB af en toe niet herkent als deze uit slaapstand komt. Dan moet ik hem eruit pluggen en hem opnieuw erin doen. Tevens zit er 5 jaar garantie op. Conclusie : Wil je voor minder dan 15 euro een kleine USB stick die je in je notebook / autoradio of andere apparaten wilt laten zitten dan moet je voor deze gaan. Ook is de meegeleverde software van Sandisk ( SanDisk...
DE ideale stick voor gebruik op plaatsen waar je weinig ruimte hebt, of waar je 'm eigenlijk niet wilt zien. Zo gebruik ik deze stick in de auto (met mp3's). Hij is zelfs zo klein dat het lastig is de stick uit de usb-poort te trekken!
... en dat voor dat geld!
De 64GB Cruzer Fit verbruikt met 240mW nogal wat meer energie dan het 32GB kleinere exemplaar (130mW). Het is zelfs hoger dan de 200 mW die een intenso 64GB slim USB 3.0 stick verbruikt. Het random schrijven van 4K blokken laat prestatiewensen onvervuld.
De USB stick is echt heel erg klein, heb hem 1 keer in mijn auto laten vallen en heb toch echt even goed moeten zoeken om hem weer te vinden.
Prestaties zijn redelijk van de stick, lezen +/- 10 MBps, schrijven +/- 6 MBps.
Ik heb hem gekocht vanwege de grootte en het gebruik in mijn autoradio. Daar is deze stick ideaal voor. Steekt ongeveer 5 mm uit de radio.
Zocht 'korte' usbstick voor in de autoradio. Deze is kort. En goedkoop (12,- + 0,75 kopieerheffing). Het afgebeelde dopje werd niet meegeleverd. De schrijfsnelheid is niet denderend, maar als hij na 2 uur met ca. 50 GB gevuld is, is hij zo snel als mijn JVC autoradio maar aankan.
Het is een geweldige oplossing voor in de auto.
Kleine en voldoende snelle USB-stick. Past overal in, handig voor bijvoorbeeld een laptop in de tas. Bij mij doet deze dienst als OS schijf voor FreeNAS, set & forget.
Prima voor USB Header op moederbord.
4 van deze USB stick aangeschaft en werken allemaal nog.
Lekker snelle USB stick die nog klein is ook. Heeft voor en nadelen want hij is gemakkelijk mee te nemen, maar je kunt hem snel kwijtraken. Data doorvoer is prima, ik gebruik hem voor RemixOS
Een goede stick vanwege het kleine formaat om als hoofdopslag voor het OS van een RPi te dienen (ipv (micro)SD).