Algemeen: Omdat ik een nieuw Mini ITX Systeem in elkaar heb gezet en hier geen WiFi kaart in past was ik opzoek naar een WiFi USB Stick die op volle snelheid werkt, dus ik naar de Mediamarkt en hier de Linksys AE2500 High Performance USB stick gekocht. Whats in the box WiFi USB Stick CD Handleiding USB Stick De bouwkwaliteit van deze USB Stick is redelijk, het voelt niet erg stevig aan en is met 7.5 cm (incl usb) lang te noemen. Verder heeft de behuizing een gladde gebogen afwerking met het cisco logo bovenop. Netwerk Specifcaties: Verbinding (wlan) 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n Wifi Snelheid 300Mbps 5GHz-ondersteuning Ja Installatiegemak: Het installeren en instellen van deze stick is makkelijk.
Intro
Ik zocht een vervanging voor de WUSB600 van linksys. Voorwaarde was dat het apparaat snelle transferspeeds moest behalen >20MB/sec en op de 5.0Ghz band zou werken. De WUSB600 haalde dit zonder problemen op de 5ghz band. In combinatie met een Asus RT-66u. Tevens halen mij laptops met een Intel 6300 wifi kaartje snelheden boven de 20MB/sec. Omdat er geen bedrade infrastructuur aanwezig is hecht ik waar aan een stabiele en snelle draadloze verbinding.
Wat er in de doos zit
Eigelijk alleen de USB stick met een cd met drivers + handleiding. Vanwege de vele storingsfactoren aan de achterkant van de PC is het vaak gewensd en de USB adapter via een verlengkabel/dock op een plek neer te zetten waar het bereik beter is. Helaas...
Dit is een prima product voor gebruik in een bedrijfsopslagplaats of een grote sportzaal. In een ruimte waar je achter de zetel zit waaracter dan de router staat, heeft de Adapter al een bereiksvermindering t.o.v. De ingebouwde laptop Adapter
Niet duur, snel en gemakkelijk. Crasht helaas vaak bij hoge throughput, zoals een game installeren in Steam. Eruit en opnieuw erin steken lost het probleem op, tot het 5 minuten later weer fout gaat.
Goed voor de prijs, maar hou wel een usb stick bij de hand voor de drivers.