Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Corsair Vengeance 1500

Inleiding Op X-Mass 2k11 heb ik een Corsair Vengeance 1500 gekregen. Al direct was ik erg enthousiast over deze headset en heb ik besloten om een review te schrijven. Helaas is dat er door drukte een tijdje op de plank blijven liggen. Vandaar dat ik jullie nu (pas) verras met de hele review. Met dank aan TERW_DAN voor het maken van de foto’s! Quickscroll Inleiding Specificaties Features Ervaringen Kwaliteit en afwerking Zou ik hem zelf kopen? Conclusie Specificaties Specs door Corsair...

Pluspunten

• Draagcomfort
  • Makkelijk verstelbaar
  • Goede geluidskwaliteit
  • Hoge kwaliteit noise-cancelling microfoon
  • Degelijke sleeve om het snoer

Minpunten

• Afwerking controller
  • Microfoon niet uit bij omhoog draaien
  • Geen mogelijkheid om snoer en/of controller vast te zetten aan kleding

Koekiemonsterr
31 januari 2013

Corsair Vengeance 1500

Inleiding Waarom een headset? De reden voor de aanschaf van een headset, is dat ik recent een nieuwe PC in elkaar heb gezet, waarbij er voor speakers is eigenlijk geen plek is. Een headset aanschaffen lag dus voor de hand, temeer omdat ik met enige regelmaat met een maat Battlefield 3 speel, waarbij we ook altijd voice communicatie gebruiken. Ik zal ook hier en daar naar Battlefield 3 verwijzen; deze headset is ook voornamelijk op games gericht. Referentiekader Deze review is overigens geen echte review in de strikte zin van het woord, aangezien ik eigenlijk geen goed referentiekader heb. Ik heb geen ervaring met vergelijkbare (surround) headsets. Al jarenlang gebruik ik de relatief oude Sennheiser PC150, maar deze kun...

Pluspunten

• Draagcomfort
  • Bouwkwaliteit
  • Uitstekende geluidskwaliteit, ook bij films en muziek
  • Goede, immersieve surround ervaring
  • Goede noise-cancelling microfoon
  • Geen onboard of PCIe geluidskaart nodig

Minpunten

• Surround instelbaarheid had makkelijker gekund
  • De drivers + control panel werken, maar hebben bugs en zijn niet heel duidelijk
  • Corsair support in de vorm van bijvoorbeeld een (online) manual ontbreekt
  • Volume control had beter gekund
  • In surround-modus klinken de klikgeluiden in Windows irritant
  • De zachte, stoffen kussentjes van de earpads worden snel vies
  • Misschien net te weinig bass voor de echte bass-liefhebbers

Zigros
18 september 2013

Beste Allemaal,
Als tiener-gamer ben ik over het algemeen voorzichtig met hardware kopen omdat ik altijd een goede bang-for-the-buck wil hebben. Ik was op zoek naar een robuuste, comfortabele en vooral ook goed klinkende gaming headset. Deze zou vooral gebruikt worden als FPS-gaming headset en lange (4 uur lang durende) skype gesprekken.
Na wat advies van een vriend een hoop reviews bekeken en gelezen en uiteindelijk toch besloten deze headset te kopen. Op het eerste gezicht viel mijn mond open van de afwerking die corsair heeft gedaan op deze headset.
Het design van deze headset is naar mijn mening geweldig. De buitenkant ziet er uit als een mix tussen metaal en plastic en voelt daardoor zeer robuust aan. Ook de ear-cups zijn goed...

Pluspunten

• Comfortabel
  • goede geluidskwaliteit
  • heldere microfoon
  • robuust, praktisch
  • mooie uitgebreide driver

Minpunten

• zware console die over je kleren schuift
  • zoemgeluidje bij aanraking microfoon

pkopf
2 september 2013

Corsair Vengeance 1500

Sinds de aanschaf van Diablo3 ruim een jaar geleden, ben ik al opzoek naar een goede headset voor de Steam voicechat tijdens multiplayergames. Tot voor kort heb ik altijd met een standaard Logitec Skype setje gegamed. Iets wat me heel lang heeft tegengehouden, is de prijs van 'goede' headsets. Headsets die een beetje goed uit de reviews komen, zitten bijna allemaal rond de 70 - 100 euro. Best bijzonder dat er geen 'middenklasse' is, tussen de 30 en 60 euro.
Ik heb lang getwijfeld tussen deze en de G35, wat zo'n beetje de standaard voor gamingheadsets lijkt te zijn. Ik vond hem echter erg grof eruit zien. De Corsair Vengeance ziet er strak uit, in mijn ogen een stuk minder grof dan de concurrent.
Wel is het nog steeds een bakbeest,...

Pluspunten

• Goede microfoon
  • Goed geluid bij gaming
  • Prima comfort

Minpunten

• Prijs (gekocht voor 85euro bij Dixons te Drachten)
  • Microfoon is niet heel flexibel (kan alleen omhoog of omlaag, niet gebogen of van de headset verwijderd worden).

beuker19
31 mei 2013

rupsen
1 juli 2015

Corsair Vengeance 1500

Prima headset. De zachte oorkappen zorgen ervoor dat hij zelfs na uren gamen nog prettig op de oren zit.

Pluspunten

• Comfortabel
  • Kwaliteit
  • Usb

Minpunten

• Geen

ItsShowTimeZ
24 februari 2015

Corsair Vengeance 1500

De software die bij de headset hoort is echt waardeloos, veel crashes waardoor het geluid het niet doet en je de drivers moet herinstalleren. Drivers worden ook zelden of niet geupdate en Corsair geeft verder geen support voor de problemen anders dan de tip van Herinstalleren. ( minimaal 1xPerdag )

Pluspunten

• Zit erg comfortabel
  • Sleeved snoer
  • Makkelijk verstelbaar
  • Mooi geluid, zeker als je van Stereo af komt ( In het begin wel even wennen )

Minpunten

• Corsair Software en ondersteuning is waardeloos
  • Microfoon niet verstelbaar naar links/rechts
  • Werkt niet/slecht op USB 3.0
  • Mensen met een Klein/Smal hoofd ( Zoals ikzelf ) kunnen de headset niet opdoen zoals de hoort, maar hij blijft wel zitten.

Viriya
13 oktober 2014

Corsair Vengeance 1500

Slechte drivers en support van Corsair maken deze headphones veel slechter dan nodig is. Ik raad ze niet aan.

Pluspunten

• Goede bouwkwaliteit
  • Zit goed op je hoofd
  • Goed geluid voor FPS
  • Duidelijke microfoon

Minpunten

• Slechte drivers. T.O.V. de windows drivers krijg je heel veel extra ruis plus het geluid staat veel te hard (standaard volume 2 is al voldoende voor bijna alles). De hogere bitrates zijn in latere drivers eruit gesloopt
  • Soms wordt links en rechts opeens omgedraaid in games (CS GO, WoW)
  • De control panel wordt steeds verder uitgekleed: veel minder mogelijkheden om het surround geluid te veranderen, onduidelijk control panel
  • Slechte support van Corsair. Er zijn tig topics op hun support forum en die worden genegeerd. (probleem van ruis en te hard is al vanaf 2011)

3 van 5 sterren (Voldoende)
Anoniem: 504903

10 juni 2012

Patientzero
19 maart 2012

Corsair Vengeance 1500

3 van 5 sterren (Voldoende)
SerpentNL
10 februari 2012

Corsair Vengeance 1500

Heb jij ook een Corsair Vengeance 1500?