Inleiding Mijn vorige TV was vrij goed in het afspelen van video en audio, maar mijn nieuwe TV speelt maar enkele bestandstypen af. De BluRay speler die heb, doet het nog wel aardig, maar ook daar is de ondersteuning voor bijv .mkv niet aanwezig. Omdat ik toch nogal wat series kijk, wilde ik toch maar een Mediaplayer kopen. Belangrijk voor mij was dat er veel video-extensies worden ondersteund en dat er WiFi ingebouwd beschikbaar is. Ook HDMI is een belangrijk criterium. Op basis van deze criteria ben ik uitgekomen op de Asus O!play Mini Plus. In de doos Bij het openmaken vind je in de doos de volgende items: - Het kastje zelf - Afstandsbediening met batterijen - Stroomkabel - Handleiding op CD - Quick Start Guide - HDMI kabel...
Ik heb gekozen voor de O!Play mini plus vanwege de prijs, het uiterlijk en het feit dat er zowel een gigabit ethernet aansluiting als 802.11n wireless op zit.
Bij het uitpakken van het apparaat zat nog een aardige verrassing, een hdmi kabel. Daar kunnen de meeste fabrikanten nog wat van leren.
Het aansluiten van de O!Play mini plus is een eitje, kabeltjes erin en gaan, binnen een paar minuten kon ik de eerste, van te voren op een usb stick gezette, hd films bekijken.
Het instellingen menu is overzichtelijk en compleet, het is zelfs mogelijk de front led uit te schakelen wat ik dan ook direct gedaan heb.
De afstandsbediening is niet de mooiste die ik ooit gezien heb, maar hij reageert goed en snel op de toetsen, zelf het intoetsen van...
Overgestapt van de WD TV Live mediaspeler naar dit apparaat. Niet nieuw gekocht maar overgenomen van iemand anders.
Reden: De WD TV Live voldeed prima, maar presteerde onvoldoende als er meer bandbreedte nodig was . (Bluray kwaliteit) Tevens had het apparaat nogal eens een reset nodig (uit/aan) na het kijken van een aantal films na elkaar.
Op zichzelf performt dit apparaat prima als je een film gestart hebt (of muziek). Zover ik kan beoordelen speelt 'ie alles probleemloos af.
Maar qua bediening vind ik dit apparaat wel minder. Hij reageert niet vlot en soepel op de afstandbediening. En een irritatie is dat iedere keer opnieuw ik het netwerk moet scannen om toegang te krijgen tot mijn pc of mijn netwerkschijf/mediacenter. Ander...
Qua media speler, speelt alle formaten.
Wel wat minpunten:
- player heeft ook een WiFi AP functie, deze is niet uit te zetten
- WiFi kan niet connecten met WPA2
- geen zoek mogelijkheden voor files op een drive
Wired speelt hij prima