Design en Functionaliteit gecombineerd. 3 USB, 1 FireWire, 1 Thunderbolt en 1 Gigabit ethernet aansluiting. Erg scherp en helder beeld. Eenvoudig aan te sluiten met daisy chain mogelijkheid. Ideale uitbreiding op mijn macbook air.
Voor m'n MacBook Pro 17" besloot ik dit scherm aan te schaffen. Hoewel ik nog wel even heb zitten twijfelen tussen een veel goedkoper Dell Ultrasharp U2711 scherm, gaf Thunderbolt, de afwerking en 't design uiteindelijk de doorslag.
Featureset
Als je een MBP of Air bezit biedt deze monitor meer dan alleen een extra / groter scherm dankzij Thunderbolt. Zo hoef je maar 1 thunderbolt kabel aan te sluiten waar alles over loopt (ethernet, usb2.0, firewire, beeld). Zodoende werkt je monitor eigenlijk als een soort hub waardoor desktop gebruik een stuk prettiger wordt. Zeker omdat er ook een magsafe kabel bij zit. Zo kun je bijv. je toetsenbord, ethernet kabel, muis, oplader e.d. aangesloten houden en hoef je niet steeds alles in en uit...
Aansluiten
Het aansluiten van de Thunderbolt Display is een eitje. De aansluiting op je Macbook (in mijn geval Pro) gebeurt doormiddel van de Thunderbolt aansluiting. Hierover gaat alle data. En er is een MagSafe connector waarmee je de MacBook van stroom kan voorzien.
In mijn geval is; het Macbook uit de tas, de twee connectors aansluiten en ik heb instant Netwerk, Keyboard, Muis en alle overige USB apparaten die ik op de monitor heb aangesloten.
Mijn MagSafe kan dus in de tas blijven zodat ik die nooit kan vergeten.
Grootste nadeel is dat door de Thunderbolt aansluiting alle andere laptops er niet op kunnen worden aangeloten. Ook niet de MacBook uit 2008 van m'n vriendin.
Features
De Thunderbolt Display heeft 3 USB, 1...
Zéér hoge resolutie beeldscherm van 27" ideaal voor gebruik in combinatie met een Mac Mini, MacBook of Mac Pro Bouwkwaliteit is zoals we wel gewend zijn van Apple Zeer goed. Ook een ideale eigenschap is dat je elke MacBook vanaf je Thunderbolt Display kan opladen.
Hij kost volgens de officiele prijzen van Apple 999 euro.
Dit scherm nu een jaar in gebruik in combinatie met een MBP najaar 2014. Erg handig in gebruik als docking station voor een MBP. Dat het scherm zo reflecteert is echt een groot nadeel, heel vaak gaan de luxe-flex dicht om te kunnen werken.