GS108Ev3 aangeschaft om de VLAN's van mijn glasvezelaanbieder uit te splitsen, echter valt de poort richting NTU (Tagged verkeer) steeds kort weg bij een uploads/datarequest.
Getest met verschillende:
-firmwares
-kabels
-2e GS108Ev3
Geen verschil in stabiliteit gemerkt. Het lijkt dus een structureel probleem.
Prima product en zeer stabiel. Ik heb meerdere van deze switches gekocht om met VLAN mijn kabel naar de TV te delen met de ontvanger van Telfort die op een specifieke interface van de router moet komen. Het instellen van de VLANS werkt prima maar alleen op Windows.
Pluspunten
Goedkope managed Swith
Stabiel
Degelijke metalen kast
Wordt niet erg warm
Zeer geschikt voor permanent gebruik (meerdere jaren)
Gebruikt icm XS4ALL 500/500 mbit abonnement en een pfSense bak om netwerken te scheiden. Op willekeurige tijdstippen kreeg ik last van extreme packet-loss, rustig 30%. Configuratie vlan4+6 tagged op poort 1, vlan 4 untagged naar tv en vlan 6 tagged naar pfsense.
Vervangen voor een TP-Link TL-SG108E, probleem opgelost.
Betaalbare en degelijke gigabit switch. Manageable middels de Prosafe Plus Utility (gratis te downloaden bij Netgear). Deze doet zelfs kabelmetingen en kan aangeven na hoeveel meter er waarschijnlijk een beschadiging in de netwerkkabel zit. In mijn thuisnetwerk gebruik ik een tweetal van deze probleemloze switches.