Gemiddelde gebruikersscore
Prima product, niet al te moeilijk te installeren.
Koele en stille koeler, relatief makkelijk te plaatsen, maar een beetje doe-het-zelf werk is voor een R9 290 nodig.
Ik heb gisteren een Gelid Icy Vision Rev 2.0 gemonteerd op een Sapphire Radeon 6870. Ik heb eerdere ervaring met koelers van thermalright en scythe maar ik wilde deze koeler eens uitproberen.
Uitpakken van de koeler en eerste indruk.
De koeler zit goed en degelijk verpakt in een op maat gemaakte blister verpakking. Deze is overigens ook zonder schaar open te maken. Prima. Wat de eerste indruk wel een beetje verpest is de wat los zittende stickers op de fan assembly van de koeler. Dit doet een beetje slordig aan.
Compatabiliteit.
Op de verpakking staan de volgende kaarten waar de koeler compatible mee is: HD4850, HD4870, HD4890, HD5830, HD5850 en HD5870. 9800GT, 9800 GTX, GTS250, GTX260, 275, 280, 285, GTX460, GTX465,...
Oke VGA cooler behalve dat de fabrikant bezuinigd op thermal pads/thermal epoxy/adhesive voor de aluminium heatsinks en er gewoon 3M tape bij stopt.. De aluminium heatsinks zitten er dus voor de sier bij want het heeft dus geen nut om ze erop te plakken..
Op een 290X geplaatst. Wel een aanpassingskit nodig maar daarna koelt die ook perfect. En hij is stil, met name dat laatste is een verademing.
Fijn koelertje, koelt goed, maar je bent er wel even zoet mee om hem te installeren op je VGA kaart. (R9 290)
Moest er wel een extra kitje bij kopen om op de R9 290 te laten passen, let hier dus op !! Deze gelukkig zelfde dag besteld :)