![]() |
Review - AMD HD 6000-serie: bang for the buck AMD heeft vandaag officieel de eerste twee videokaarten in de HD 6000-serie gelanceerd. De HD 6850 en de HD 6870 bieden nagenoeg high-end prestaties, voor mainstreamprijzen. |
![]() |
Review - 2010: Nvidia en AMD nek aan nek Het jaar 2010 heeft AMD bepaald geen windeieren gelegd, aangezien het tijden lang de enige fabrikant met een DirectX 11-gpu was. Nvidia kwam echter sterk terug en heeft blijkbaar nog steeds een flinke schare trouwe kopers. |
n' goeden dag, mijn waarde. Dit is mijn 3e review op tweakers, vorige 2 kregen 2 sterren, ik hoop natuurlijk deze keer voor 3 sterren+ (koekjes als beloning) Edit: 4 sterren gehaald yey ben erg blij, nu kunnen jullie fluiten naar je koekjes! Ik lig in een deuk! Dit is een review van de HD 6850 van XFX, en stiekem ook van de HIS hd 6850! Ik heb deze kaarten namelijk gecombineerd in crossfire, De XFX was mijn eerste kaart, 2 maanden later hier een 2e bijgeprikt, omdat de kaarten erg goed schalen, en ik toch wel wat grafische power miste (metro 2033 onspeelbaar met 1 kaart). Ik zal eerst een deel schrijven over de prestaties van 1 kaart, en nog een deel over 2 kaarten in crossfire. Featureset De kaart beschikt...
****Update, de nieuwe bios is vrijgegeven door XFX te downloaden op hun website!**** Je zal wel moeten registeren en inloggen voor die van XFX, een andere is hierrr te vinden. Kleine toevoeging: ONLY use this BIOS if you have an XFX HD 6850 1GB with a product number of HD-685X-ZNFC Mocht je hogere clockspeeds willen gebruiken in msi afterburner dan zal je de .cfg aan moeten passen, de value van 'enableunofficialoverclocking' moet je daarvoor van 0 naar 1 zetten. Ook voltage unlocken is handig, zie handig plaatje. (bij mij werkt de voltage unlock NIET)...
Hier dan mijn allereerste review.
Na lange tijd met mijn 8800 gt gegamed te hebben werd het nodig tijd om een nieuwe graphische kaart aan te schaffen! Na lang wikken en wegen toch gekozen voor de 6850, niet te duur en toch goede prestatie’s tegen een laag verbruik
Waarom XFX 6850
Ik heb gekozen voor de XFX 6850 XXX edition (meerendeels omdat de andere kaarten lange levertijd hadden) en omdat deze kaart toch al af fabriek leuke Overclock heeft, dus zonder gezeur een leuke snelheid behaald met behoud van garantie.
Waar besteld
Kaart is besteld bij mycom omdat ze daar de supersnelle levering hebben, dus kon de volgende morgen om 09:00 gelijk beginnen met hobbyén.
Levering....
Ventilator kan veel geluid produceren, daarnaast verandert de rotatiesnelheid (ook bij niet-gamen) continu. Ik heb deze dankzij MSI Afterburner kunnen instellen op 37% tot 50 graden; dit is praktisch geruisloos.
Overclocked naar 850 MHz en 1050 voor memory
Voorwoord:
Dit is mijn eerste videokaart en ook mijn allereerste systeem wat ik in mekaar heb gezet. Ik heb deze videokaart gekozen omdat hij enorm goed presteerde voor het geld. Ook was hij even duur als de HD 5830 en presteert toch beter. Lijkt me geen moelijke keuze, of wel?
Mijn specs:
MoBo: Asus M4A89GTD PRO/USB3.0
CPU: AMD Phenom II X6 1055T
GPU: XFX Radeon HD 6850
PSU: Nexus 700 watt modulair
Behuizing: Antec Nine Hundred Two
Benchmarking:
Nou heb ik net 3DMarkVantage laten lopen en mijn GPU score komt uit op 12221. Mijn CPU komt uit op 14179. En het totaal is 12658. Deze scores zeggen mij niets omdat dit mijn eerst benchmark is.
Ik kon echt zien dat in het PhysX gedeelte dat mijn GPU het moeilijk had. Maar dat is ook niet...