Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
12 februari 2013 Rapporteer

Update 13-03-2013: Ik heb de beoordeling aangepast met Gebruikersgemak 'Goed' van voldoende, en Prijs 'Zeer goed' van 'goed'. De reden hiervoor is dat na enige gewenning de knoppen aan de rechterunit goed te bedienen zijn en ook weldegelijk handig zijn. Daarnaast is dit inmiddels een uitlopend type en is de prijs ook nog eens flink verlaagd (op het moment van schrijven 150 euro bij bijv. Saturn en Mediamarkt).
Ik ben nog steeds zeer tevreden en verbaas me telkens wanneer ik andere headsets op heb wat het verschil is in geluidkwaliteit. Met name dynamisch bereik en stereobeeld. Een echte aanrader!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na jarenlang een bekabelde...

Pluspunten

• Geluid is erg gebalanceerd, met een diepe maar niet vervormende bas, goed maar iets plat midden en een erg goed en transparant hoog.
  • Constructie is degelijk maar is een kwestie van smaak of je het materiaal mooi vind.
  • zelf vervangbare oplaadbare batterijen (AAA)
  • zelf vervangbare oorschelpen
  • erg comfortabele oorschelpen en hoofdband, geen 'strak' gevoel
  • geen zwetende oortjes door de fluwelen oorschelpen, ten opzichte van plastic een genot
  • gemakkelijk op te laden door het plaatsen van de hoofdtelefoon op de standaard. Geen gedoe met losse kabels of moeizame plaatsing.

Minpunten

• gebruikt materiaal oogt misschien wat goedkoop al is dit een kwestie van smaak.
  • volume, aan-uit en balansschakelaars aan hoofdtelefoon lastig te bedienen zonder te kijken.
  • aan- uitschakelen moet aan zowel zender als hoofdtelefoon zelf gebeuren

5 februari 2010 Rapporteer

Ik had het vorige model, de RS130 voor een jaartje ofzo en die beviel toch niet zo. Er stoorde af en toe radioruis door het geluid tenzij je bovenop het basisstation zat. En er zat te weinig laag in. De goedkopere HD515 klinkt stukken beter maar die heeft weer een snoer. Dus de RS180 gekocht, met 215,- bepaald niet goedkoop maar na een goede review toch maar gedaan. Disclaimer: ik hou van goed klinkende muziek maar ik ben geen audiofiel. Dure bekabeling, buizenversterkers e.d. zijn aan mij niet besteed. Maar goede speakers of een goede hoofdtelefoon mogen wat kosten, waarvan acte. Na een weekje luisteren zijn dit mijn bevindingen. Minnen - de constructie is voor het oog een beetje plastikkerig met een glossy finish. Alles is gelukkig stevig...

Pluspunten

• de draadloze communicatie werkt perfect
  • het geluid is gewoon erg goed.
  • zuinig qua verbruik

Minpunten

• constructie oogt matig voor de prijs
  • draagcomfort had beter gekund
  • de bediening is wennen

27 januari 2014 Rapporteer

Toen mijn oude koptelefoon stuk ging, en die niet voor een redelijk bedrag te repareren was ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe.
Bij mijn oude koptelefoon zat een redelijk lang snoer, wat enige vrijheid bood, maar een draadloze leek mij toch fijner.
Na enige tijd zoeken ben ik op de Sennheiser RS 180 gekomen. Het was een flinke smak geld, maar ik heb toen besloten het er toch voor neer te leggen.
Ik heb deze koptelefoon nu 2 jaar, en hij bevalt nog steeds! Nog geen moment heb ik spijt gehad van deze aankoop.
Ik ga het hebben over de volgende punten:
-Bouwkwaliteit en afwerking
-Gebruiksgemak
-Kwaliteit geluidsweergave
-bereik
-aansluitingen
-Conclusie
bouwkwaliteit en afwerking
De koptelefoon zelf is erg licht, de...

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Makkelijk te verbinden
  • Stevige kwaliteit
  • bereik signaal
  • vervangbare batterijen

Minpunten

• voelt misschien iets goedkoop aan.
  • Gekke plaatsing van knopjes

17 november 2012 Rapporteer

Eerlijk is eerlijk, het geluid valt niet tegen. Mijn voorgangers waren allen analoog en de enige draadloze ervaring die ik dusver heb gehad is met de Sennheiser RS 130. Deze is stukken beter.
Prijs negeer ik, ik weet niet meer wat ik toen betaalde en ben al weer vergeten wat ik voor de rs180 betaald heb, we zijn namelijk ondertussen al weer een 3 maandjes verder.
Ik houd van geluid,; muziek en van spelletjes, muziek is wel wat belangrijker voor mij. Beiden wil ik graag naar luisteren zoals het bedoeld is, zonder de belemmeringen zoals als het wat later wordt en de pitstop naar de wc noodzakelijk wordt..
Mijn voorganger was redelijk. Het geluid was vol genoeg, niet veel bas, maar als je geen storing had vergat ik dat ik mijn headset op...

15 mei 2015 Rapporteer

Sennheiser RS 180 (Grijs, Zwart)

Koptelefoon waar ik veel plezier van heb

Pluspunten

• kwaliteit van het geluid van de koptelefoon is met 1 woord, Perfect!
  • als je EDM luisterd geweldige kwaliteit + heerlijke bass
  • voor films is dit echt een monster +++

Minpunten

• als ik naast me magnetron sta begint hij te storen ( als magnetron natuurlijk in gebruik is )
  • begint na een uur of 5-6 beetje te knellen op me oren
  • kwaliteit van de bouw had sterker gemogen, maar zolang je er niet mee gooit of er op gaat zitten zal je hem niet snel kapot maken

23 september 2013 Rapporteer

24 maart 2012 Rapporteer

Sennheiser RS 180 (Grijs, Zwart)

Heb jij ook een Sennheiser RS 180 (Grijs, Zwart)?