![]() |
Review - AMD laat ATI HD 5870 met DirectX 11 los AMD heeft met zijn nieuwe HD 5870 de eerste DirectX 11-kaart op de markt gezet. Met 1600 stream cores is het een waar rekenmonster. Tweakers.net bekijkt in deze review de kaart en de nieuwe architectuur uitgebreid. |
Op gegeven moment ben je wel aan vervanging toe van je setup, pc van t vrouwtje heeft een upgrade nodig... Dus wat doe je: Je gaat je eigen PC upgraden. Nu ben ik van het waterkoelen, dus voor mij gaan de stock koelers er vrijwel direct af. Speciaal voor deze review heb ik ook wat stock dingetjes gedraaid. Excuus voor de mindere kwaliteit foto's (telefoon). Zo is de verpakking Klein, maar er zit vanalles in: Kaart uit de verpakking (en uit de antistatische zak). Kaart op de plank: -------------------------------------- Resultaten stock De kaart heb ik even gedraaid, stock om te kijken wat ie zou doen met temperaturen en geluid. Even simpel gesteld: Idle : 53 graden Furmark : 75 binnen een minuut, toen crashte het gehele...
korte onderbouwing.
Het is een absolute top kaart met 1 groot nadeel erbij.
TE LAGE 2D CLOCKS
De gevolgen daar van zijn heel erg irritante artefects in de windows aero omgeving.
Dit is optelossen door een handmatig profiel te maken voor CCC en daar de clocks omhoog te zetten.
Erg jammer voor een kaart van ruim 350 euro.
Na 1 jaar is de kaart overleden. Heb netjes van Club 3D een nieuwe gekregen. Deze draaid perfect dus had denk een maandag kaartje.
Deze REF editie's kunnen omgeflashed worden naar de asus unlocked bios waardoor je zonder enig probleem snelheden van in ruim in de 950+ kan halen. In gebruik met de MSI afterburner kan zelfs de 1000+ gehaald worden.
Na 2 jaar blijven het gewoon snelle kaarten.
In crossfire met iets...