€ 216,- bij Twaiko

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
3 november 2025 Rapporteer
Product geleend 0

Omdat ik de overstap wilde maken van 1080p naar 1440p, heb ik mijn oude AOC 24G2SAE/BK vervangen door de Q27G4ZR. Die keuze pakte goed uit. Het verschil in scherpte en beeldkwaliteit is duidelijk merkbaar, vooral bij grafisch zwaardere games. Het scherm heeft een strak uiterlijk en past goed in een moderne setup. De reactietijd is snel genoeg om zonder ghosting te spelen. Ook de kleurweergave is precies goed, niet te fel maar wel levendig. Het instellingenmenu werkt intuïtief en laat toe om het beeld makkelijk naar eigen voorkeur aan te passen. De extra functies zoals een crosshair midden op het scherm zijn leuk meegenomen, al gebruik ik ze zelf zelden. In verhouding tot de prijs biedt dit scherm veel kwaliteit en voelt het als een doordachte upgrade.

Pluspunten

• Mooi design
  • Snelle reactie

Minpunten

• Hoger verversing alleen via DisplayPort mogelijk

5 november 2025 Rapporteer

AOC Q27G4ZR Zwart

Aangezien ik wat fanatieker ben gaan gamen, wilde ik de stap maken van een eenvoudige 1080p-monitor naar een 1440p-gamingmonitor met een hogere verversingssnelheid. Deze monitor biedt een indrukwekkende beeldkwaliteit; het verschil met mijn oude scherm is duidelijk merkbaar. De stevige, goed verstelbare voet voelt degelijk aan, al neemt hij wat ruimte in beslag. Installatie verloopt soepel en het instellingenmenu werkt intuïtief. Via de AOC G-Menu-app is het bovendien eenvoudig om de monitor te beheren. Hoewel hij niet officieel G-Sync-gecertificeerd is, is hij wel gewoon G-Sync-compatibel. Het opstarten duurt af en toe wat langer, maar dat is acceptabel. Al met al een uitstekende monitor binnen deze prijsklasse.

Pluspunten

• Stevige monitor
  • Hoge resolutie
  • Hoge refreshrate

Minpunten

• Start af en toe traag op
  • Niet G-Sync gecertificeerd

3 november 2025 Rapporteer

AOC Q27G4ZR Zwart

Een degelijk scherm dat voor deze prijs opvallend goed presteert. De 240hz refreshrate zorgt voor soepel beeld bij gamen, zonder merkbare vertraging.
Bij snelle shooters zie je wel héél licht ghosting soms, maar niks storends.

Ik gebruik het scherm ook voor kleurkritische taken, en moest flink sleutelen aan de instellingen om de gele zweem eruit te krijgen. Zodra dat goed stond, was het beeld erg strak en helder.

Wat minder is: de ingebouwde speakers. Die zijn eigenlijk onbruikbaar. Geluid is blikkerig, dus ik gebruik gewoon externe speakers. Design is clean, standaard voet, en de randen zijn iets dikker dan ik had gehoopt. Maar scherm is wel fijn in hoogte verstelbaar, en te kantelen.
Opstarttijd van een paar seconden voelt wat traag, maar verder is dit echt een sterke prijs-prestatiecombinatie.

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Hoogte verstelbaar
  • Prijs

Minpunten

• Slecht geluid
  • Opstarten traag

30 oktober 2025 Rapporteer

AOC Q27G4ZR Zwart

Deze gaming monitor biedt veel voor zijn prijs. Alles is haarscherp en zonder haperingen. Met 1ms responstijd is het ook zeer vloeiend, vooral fijn bij shooters of race spellen.
De kleuren zijn heel levendig en vanuit vrijwel elke hoek goed zicht met dit scherm.
De aansluitingen die dit scherm heeft zijn de Displayport 1.4, HDMI 2.0 en een USB-hub. De standaard van het scherm is stevig en verstelbaar in hoogte, draaibaar en kantelbaar.
Kort gezegd vind ik dit echt een uitstekende keuze. Het is een combinatie van snelheid, beeldkwaliteit en gebruiksgemak!

Pluspunten

• QHD Resolutie
  • Ververssnelheid
  • Prijs

Minpunten

• 260HZ alleen via Displayport

Heb jij ook een AOC Q27G4ZR Zwart?