Indrukwekkende OLED-beeldkwaliteit voor gaming
Indrukwekkende 4K OLED met goed beeld. Voor een 32-inch 4K OLED Monitor een voordelige optie. Na het installeren van de nieuwe monitor en een nieuwe grafische kaart herkende de monitor het DisplayPort-Signaal niet direct, maar na het een keer geprobeerd te hebben met een HDMI kabel werkte alles naar behoren.
Een OLED schermen met minimale "gamer" rommel; een stukje carbon-fibre look, een draken logo, en "gaming series" op de voet, allen op de achterkant. Vanaf de voorkant lijkt het gewoon een normale monitor en dus helemaal geen verlichting.
Door de hoge pixel dichtheid en het QD-OLED scherm is color fringing amper zichtbaar.
Het scherm is niet mat, maar spiegelend, waardoor het overdag eerder donkergrijs is dan zwart.
De monitor start snel op, het menu werkt fijn en snel, en via de shortcuts kan je functies aan het pookje koppelen wat fijn werkt.
Het scherm heeft geen ventilator, dus zou deze stil moeten zijn. Echter produceerd het scherm een duidelijk hoorbaar zoemend/piepend geluid (coil whine) wanneer een donker beeld wordt weergegeven; een nachtmerrie in dark mode. Misschien heb ik de enshittification bingo weer gewonnen en hebben andere tweakers dit probleem niet, maar hierdoor gaat die van mij retour...
Door de steeds verder dalende prijzen van (QD)OLED uiteindelijk toch verleid om een OLED monitor aan te schaffen ondanks de nog steeds stevige prijs t.o.v. LCD. Komend van een 38" IPS scherm met hoge resolutie had ik geen bijzonder hoge verwachtingen, maar voor entertainment moet ik heel eerlijk zijn dat het verschil veel groter is dan gedacht. Het enorme contrast zorgt zelfs in SDR weergave al voor een dusdanige verbetering dat mijn oude IPS monitor 'flets' overkomt, met name in donkere scenes. Uiteraard zorgt de hoge pixeldichtheid hier ook voor. Daarnaast kent het scherm goede kijkhoeken zonder colour shift (VA) of glow (IPS) wat erg prettig is.
Het scherm wordt ook gebruikt voor werk, dus ik ben wel benieuwd naar de eventuele burn-in na verloop van tijd, MSI biedt uiteraard 3 jaar garantie hiervoor, maar op dit moment kan ik hier dus nog niets over zeggen.
Uitstekend oled monitor voor de prijs, erg tevreden met mijn aankoop.