Gemiddelde gebruikersscore
Nadat onze uit 2017 afkomstige laptop niet meer goed kan meekomen. Ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe game laptop. Ik had een aantal eisen: geheugen moet vervangbaar zijn net als de SSD. Ik wil graag dat een laptop zo stil mogelijk is en toch nog kan gamen op 1080P. En hij moet ook nog onder de 1250 euro blijven.
Alles bij elkaar opgeteld en afgetrokken kwam ik op deze specifieke laptop uit. Ik ben gegaan voor de AMD versie, 16 GB geheugen (max 64), 1TB SSD (max 2 TB (2x 1TB)) en een RTX 4060 met 8GB geheugen. Met als toetje een Wifi 6 kaart en SD lezer om mijn foto toestel makkelijk leeg te kunnen maken.
Ik zit nog in mijn honeymoon fase natuurlijk dus deze revieuw gaat aangevuld worden maar de eerste indruk is een prima laptop, die een beetje plastic aanvoelt op het toetsenbord.
Na jaren trouwe dienst was mijn pc aan vervanging toe. Nu eindelijk besloten de overstap te maken naar een laptop. Mijn eisen waren dat het een goede allrounder moest zijn maar wel een waar zo af en toe een spel op gespeeld moet kunnen worden. Voorkeur ging uit naar een UHD of Quad HD resolutie.
Ik vond het lastig om tussen de verschillende merken te kiezen zonder deze gezien of gevoeld te hebben. De bouwkwaliteit kan namelijk nogal eens verschillen. Uiteindelijk ben ik toch voor Lenovo gegaan omdat enkele familieleden van mij ook Lenovo's hadden en ik positief verrast was door de kwaliteit.
Laptop bevalt na een half jaartje gebruik nog prima en heb er nog geen moment spijt van gehad.
(de negatieve punten die ik heb aangegeven waren voor mij meer een nice to have dan storende tekortkomingen)