Gemiddelde gebruikersscore
Deze 8 Bay NAS is uitermate geschikt om grote hoeveelheden data op te slaan. Dit nieuwe model (uit 2021) is weer helemaal bij de tijd!
zeer teverden over deze 8Bay makkelijk uit te breiden NAS. binnenkort komt wel de 1825+ uit maar onzeker is of deze wel hdd 3.5 kan sturen zonder warning van Synology. volgens de website namelijk nog niet. terwijl deze NAS dat gelukkig wel kan anders werd het een heel duur grapje.
Ik ben geupgrade van een DS1515+ naar deze unit.
Reden voor de upgrade was de behoefte aan meer CPU kracht, en het versnellen van de storage door meer / andere caching toe te kunnen passen.
Het overgaan was bijna letterlijk een kwestie van schijven over prikken en doorgaan waar ik gebleven was.
Synology heeft wat dat betreft de zaakjes goed op orde.
Ook de bijgeleverde apps werken naar tevredenheid.
Ik liep tegen een klein probleem aan met de compatibiliteit van m.2 schijven voor caching / storage alsook een melding over een onofficiële geheugenupgrade.
Op internet kwam ik al snel een onofficieel script tegen dat deze problemen verhelpt.
De 1821+ is een hele snelle NAS. Conversie van een 918+ naar de 1821+ was snel gedaan, echter wel een paar kleine hobbels. Als je een BOND hebt, die neemt de migratie niet mee. Haal die dus weg voordat je gaat migreren.
Uitgerust met Iron Wolf Pro disken is het echt een zeer snelle nas. De lijst met compatibel hardware is kort, dus schrik niet van een paar meldingen in DSM.
Echt irritant is dat bv de meeste 10Gb kaarten het gewoon niet doen, terwijl ze in de 1819+ wel gewoon werken. Dus bij de kosten van de nas komt al snel 16GB RAM en een 10Gb Synology kaart.
Jammer dat er in zo'n model maar 4GB word meegegeven en nog veel vreemder dat de CPU geen GPU heeft.
Voor de mensen die veel data transporteren is dit echt wel een feestje, zeker als je een een 10Gb backbone hebt.
Uitstekende en moderne Nas van synology, met nvme cache mogelijkhedne, plaatsen van een 10gb (of nog sneller) netwerkkaart is mogelijk, DSM 7, en een redelijk snelle AMD proceessor. Er kan tot 64Gb ram in