Review: Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti SUPER WINDFORCE MAX OC 16G
Mijn ervaring met de Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti SUPER WINDFORCE MAX OC 16G is overwegend positief. De prestaties zijn sterk; ik kan de meeste moderne games op hoge instellingen soepel draaien, zelfs in 4K. De koeling is indrukwekkend; de kaart blijft stil en koel, zelfs tijdens lange speelsessies.
Het ontwerp is eenvoudig en strak, zonder onnodige poespas, wat ik persoonlijk waardeer. De AORUS Engine-software maakt het gemakkelijk om instellingen aan te passen en te monitoren.
Een klein minpuntje is dat de kaart vrij groot is, dus zorg ervoor dat je behuizing voldoende ruimte biedt. Al met al vind ik het een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar goede prestaties zonder al te veel gedoe.
De Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti SUPER WINDFORCE MAX OC 16G is een goede videokaart die indrukwekkende prestaties levert. De hogere kloksnelheden en het grote koelsysteem zorgen voor stabiele framerates en relatief lage temperaturen, zelfs tijdens langdurige gaming-sessies. Het ontwerp oogt strak en de bouwkwaliteit voelt hoogwaardig aan. Minpunt is de forse prijs, waardoor het voor sommigen een wat minder toegankelijke upgrade kan zijn. Desondanks zijn de hogere kosten voor de liefhebber wellicht wel gerechtvaardigd door de uitstekende prestaties.
Op advies van de verkoper ge-upgrade van een 4070 super naar de 4070 Ti Super. Helemaal klaar voor 4k gamen. Meer dan genoeg RTX cores en met NVENC klaar om te streamen. Let's go!
Deze MAX editie van de Windforce heeft een beduidend grotere koeler. Even opletten dus of die in je kast past. Verder doet de koeler zijn werk goed en op een stille manier.
Hij wordt geleverd met een bracket tegen het doorbuigen, deze monteer je op twee stand-offs bovenop je moederbord. Daarom ben je zeker dat, in tegenstelling tot brackets die op de bodem van de case rusten, deze bracket altijd past.
De power connector zit in tegenstelling tot veel andere kaarten aan het korte eind van de kaart (richting de voorkant van de case dus). Voor mij ideaal, ik heb meer plek over voor de PCIe power kabel aan de voorkant dan de zijkant, als dat bij jou niet het geval is heb je nog steeds de mogelijkheid om een bocht naar de zijkant te maken omdat er voldoende ruimte is tussen het eind van de PCB en de koeler.