Prima NC hoofdtelefoon, geluid is meer dan acceptabel voor op reis (voor thuis heb ik andere hoofdtelefoons). Gewoon een echte Bose NC, toch eenbeetje de uitvinders van dit product (althans ik ken het via een luchtvaartmaatschappij die het in First aanbood ooit lang geleden).
Het enige, maar voor mij wel grote nadeel is, dat ie niet werkt als ie wordt opgeladen. Welke idioot dat ooit bedacht heeft. Dus op langere vluchten kan dat een probleem worden als ie niet vooraf volledig opgeladen is. Daarom maar 3/5
Vooral gekocht vanwege betere ANC vergeleken met mijn Soundcore Q35, wat dat betreft geslaagd. Filtert veel geluid en het is ook echt stil waarbij de Soundcore altijd een lichte ruis had als er niks afgespeeld werd.
Na meerdere uren nog steeds comfortabel, mijn oren raken niks aan en er zijn geen drukpunten op de hoofdband.
Helaas wel een aantal nadelen die wat mij betreft bij een dergelijke prijs niet voor zouden moeten komen. Eerste oorkussen spleet al open na een maand of 5, nog geen slijtage te zien maar precies op de lijmrand los gelaten, heel matig dat dit niet gestikt is. Tweede volgde een paar maanden later.
App draint vrolijk 2%/uur van mijn Pixel 7a, ook na updates van de app, dit ondanks de app of headphones niet gebruikt te hebben.
ANC reageert te sterk op pieken, bijvoorbeeld wat bestek in de la gooien, een bijna pijnlijke druk.
Zoals ik het begrijp zijn de Bose QuietComfort (met en zonder SC) de opvolger van de QuietComfort 45 en de QuietComfort SE. De SE is gewoon de QC45, maar dan in plaats van harde case een zachte case. De QC SC zijn ook gewoon de nieuwe QC's maar dan met de soft case.
Geluid prima, comfort ook. In het verleden kreeg ik nog wel eens oorpijn van ANC bij één oor (heb veel oorontstekingen gehad), en dit is nog steeds wel beetje aanwezig. Mocht je dit hebben, probeer niet druk te herstellen (slikken e.d.) want dat helpt niet. Bij mij begint het langzaam te wennen.
Hoewel de koptelefoon allen basic codecs ondersteunt en een BT-versie gebruikt van 5 jaar geleden, is het waanzinnig dat ze tegenwoordig in de aanbieding zo goedkoop zijn. Voor features moet je misschien bij Sony zijn, maar de QC is een comfortabele en compacte reisgenoot.