Na veel vergelijken de Samsung LE40S81B gekocht. Dit omdat ik (uiteindelijk) op zoek was naar een 40 of 42" HD-ready LCD. Gekocht voor onder de 1000 euro.
Ik heb veel 40" en 42" plasma's en LCD's bekeken en veel over gelezen... Helaas viel een plasma voor mij af vanwege de weerkaasting op de glasplaat voor het scherm (veel ramen in de kamer). Helaas want plasma geeft naar mijn mening toch het mooiste beeld.
LCD moest het dus worden. Ik twijfelde tussen Full-HD en HD-ready. Uiteindelijk toch voor HD-ready gekozen, omdat het verschil niet echt meer te zien is bij kijkafstanden >2 a 2,5 meter, en vooral ook omdat ik voorlopig nog geen Full-HD bronnen heb.
Ik kwam bij Samsung uit vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding. Was erg gecharmeerd van de R81 serie, maar toch veel slechte verhalen gelezen over de R-serie (strepen in beeld). Na vergelijk toch voor de goedkope S-serie gekozen.
De eerste indruk toen ik hem aansloot viel nogal tegen: Gewoon slecht beeld met een analoog kabelsignaal. Met betere coax kabel werd het al stukken beter (geen storing meer). Daarna de instellingen van de tv drastich bijgesteld en nu is het acceptabel kijken, maar ga denk ik toch over op digitale kabel.
Beeld met VGA kabel is echt top, lekker...