€ 51,58 bij Electro World

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
31 januari 2025 Rapporteer
Product gekocht 0

Ik kocht de E1 Pro en ontving de E Series E330. Volgens Reddit gebeurt dat vaker. In de uitgebreidere review in de doorklik heb ik het antwoord van Reolink geplakt over het verschil tussen de twee.

Het gepraat in 6 talen op een volume van een popconcert was niet nodig. Ook ben ik er pas bij installatie achtergekomen dat mijn usecase alleen werkt met heel veel omwegen. Synology surveillance center herkent 'm niet en handmatige installatie via ONVIF is geen optie , dus je zit vast aan rtsp. stuur 'm terug.
EDIT: toch gehouden en ik heb de review aangepast van 2 naar 4 sterren. De Reolink klantenservice is verrassend snel en goed en heeft me uitgelegd dat ONVIF eerst moet worden enabled (https://support.reolink.com/hc/en-us/articles/900000621783-How-to-Configure-Reolink-Ports-Settings/). Nu werkt ie goed.
Na de doorklik het antwoord van Reolink over het verschil met de E1 Pro (past niet meer hier).

Pluspunten

• beeldkwaliteit
  • prijs

Minpunten

• camera praat luid in 6 talen tegen je bij het installatieproces
  • ONVIF moet worden enabled en die settings zijn obtuse (zeker als je niet bekend bent hiermee)
  • de besturing (ptz) in de Synology app werkt matig. via de eigen app wel goed.

20 juni 2025 Rapporteer
Product gekocht

Reolink E330

Een poging om ook eens iets met beeldmateriaal en Home Assistant te gaan doen. Een beetje vergelijken en uiteindelijk bij de E330 uitgekomen, voor vijf tientjes.

Strak design, makkelijke installatie met de Android app. Heel belangrijk (voor mij), geen online accounts of subscriptions. Gewoon lokaal draaien en verder niks.

Jammer genoeg is dit type niet zonder hulpmiddelen aan Home Assistant te koppelen. Die maakt namelijk gebruik van de web interface, die dit apparaat helaas niet heeft. Technisch gezien is het een E1 Pro, waarbij die web interface met nieuwere firmware ook is verdwenen.

In dat geval kan het alleen werken via een NVR en/of Home Hub. Misschien komt dat ooit nog, maar voor een enkel experiment wat overkill. Ik stuur de E330 terug en ga voor een type dat nog wel een web interface heeft.

Alsnog 4 sterren, want technisch gewoon een prima apparaat :)

Pluspunten

• Makkelijke installatie
  • Prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

• Die speaker mag best wat zachter tijdens installatie
  • Geen Home Assistant integratie (meer) mogelijk

Heb jij ook een Reolink E330?