Gemiddelde gebruikersscore
MediaTek Helio G99 smartphone van POCO, de M6 Pro heeft een 120 Hz AMOLED scherm, 8GB / 256GB, Android 13/14 en 64MP 1080p OIS camera. Voor de relatief lage prijs van 189,95 op de site van POCO aangeschaft om een 5 jaar gebruikte POCO F1 te vervangen.
Zeker tevreden met de aankoop. Je krijgt altijd genoeg bang for the buck bij Xiaomi/POCO. Lader, kabel, screenprotector en hoesje zijn inbegrepen. Specs zijn goed. Het camera en videogedeelte is gewoon basic en goed genoeg, de nieuw geüpdatete Android 14 HyperOS loopt vlot.
Wel merk ik dat de oudere Snapdragon 845 in de POCO F1 iets sneller aanvoelt in gebruik. Deze Mediatek SOC is goed genoeg voor de minder veeleisende gebruiker zoals ik eigenlijk ben.
Je zou met de Mali G57 geïntegreerde GPU ook zeker prima kunnen gamen maar dat heb ik niet getest.
3DMark Wildlife:1223
Geekbench 6 CPU: single 735 multi 2001
Ik heb deze telefoon voor 250 euro gekocht bij bol.com (de 8/256 GB versie) en de dag erna ontvangen. Kwam met een oplaadkabel, adapter en beschermhoes. Wekt meteen een goede indruk en wat vooral opvalt is hoe snel het apparaat werkt. Deze telefoon werkt op het makkelijk te gebruiken MIUI 14 (Android 13), maar krijgt binnenkort een update naar Xiaomi HyperOS (Android 14) wat in grote lijnen een geüpdate versie van MIUI is. Wel komt het apparaat geleverd met veel voor geïnstalleerde apps wat voor sommigen minder prettig is. De 64 Megapixel camera is erg scherp en beschikt over OIS tijdens het opnemen van een video. Het AMOLED scherm heeft een hoge verversingssnelheid van 120 Hertz, en wordt beschermd door een Gorrila Glass 5 screenprotector (voorgeïnstalleerd).
Al met al dus een veelzijdige, betrouwbare en hoogwaardige telefoon voor de lage prijs van rond de 250 euro.