€ 76,50 bij NBB.com

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Een prima, betaalbaar en compact accesspoint voor als je WiFi 6 nog niet zo nodig vindt. Makkelijk in te stellen via de UniFi-controller en stroom krijgt 'ie via PoE, dus geen stopcontact in de buurt nodig. Wel jammer dat die PoE-injector niet meegeleverd wordt, maar het scheelt wel weer verspilling als je hem niet nodig hebt omdat je al een PoE-switch hebt.

Pluspunten

• Stabiel
  • Makkelijke 'adoptie' door de controller
  • Betaalbaar
  • PoE
  • Prima bereik
  • Compact

Minpunten

• Geen PoE-injector meegeleverd
  • LED niet dimbaar

Product gekocht

Ubiquiti Swiss Army Knife Ultra

Buiten achter in de tuin komt het 5ghz signaal niet goed door (lang leve goede isolatie). Daarom deze gekocht, geen WiFi 6 maar voor thuiswerken en streamen in de tuin voldoet WiFi 5 ook meer dan prima.
Ik merk wel dat het bereik van dit AP lager is dan wat ik gewend ben van de andere WiFi AP's van unifi die ik gebruik, de ontvangst is prima maar de snelheid kakt redelijk hard in vanaf een meter of 10 a 15 maar voor mijn doel is dat geen probleem.
Omdat ik al op Unifi zit en een POE+ switch heb was installeren gewoon plug and play, op het ingraven van een UTP kabel na.

Pluspunten

• Lekker klein
  • Goede IP rating
  • Makkelijke installatie aan muur, plafond of buis

Minpunten

• Bereik lijkt minder dan de andere Unifi producten die ik gebruik

Product gekocht

Ubiquiti Swiss Army Knife Ultra

Mooi AP, handig, klein en geschikt voor buiten.
Wat me een beetje bevreemd is dat hij probleemloos de hele tuin bedekt en buiten gemonteerd is, de cliënts vaak blijven “hangen “ op een AP professional, die verder weg, én binnen hangt.
Kanalen en vermogen ingesteld met Wizard door te wandelen door de tuin.

Pluspunten

• Robuust
  • Klein
  • Flexibel

Minpunten

• Twijfel over bereik

Heb jij ook een Ubiquiti Swiss Army Knife Ultra?