Mooi scherm met een hoop aansluitingen. 144Hz is heel fijn, niet alleen voor gaming maar ook zeker voor productivity. Echter zijn er wel een aantal problemen. De automatische helderheid werkt niet fijn en is niet in te stellen. De enorme voet icm aansluitingen naar achteren zorgt ervoor dat het scherm erg ver van de muur komt te staan. Daarnaast lijkt er een soort rand aan de zijkanten te zitten waardoor de laaste paar pixels verdwijnen. En het scherm heeft last van duidelijk hoorbare coil whine, afhankelijk van de helderheid. Ik heb het scherm geretourneerd.
zeer fijne monitor, met goede helderheid en veel werkruimte
Ik had twee 27 inch 4K monitoren maar wilde toch naar 1 monitor (ivm StageManager) en zocht iets wat niet gigantisch veel geld zou kosten. LG had ook nog een mooie kortingsaanbieding op de site. Dus uiteindelijk voor 841 deze monitor kunnen scoren. Ik was bang dat ik de teruggang van 4k naar 3840 x 1600 behoorlijk wat resolutie zou missen, maar dat valt echt reuze mee. Je zit uiteindelijk zover van het scherm af dat dit (bijna) geen issue is.
Dit is een perfecte monitor voor zakelijk gebruik waarbij je af en toe een spelletje speelt. Ik heb de monitor op een arm gemonteerd en gebruik deze set-up voor thuiswerken icm de ingebouwde USB C dock met KVM switch.
Het paneel is werkelijk prachtig. Ik had verwacht dat het visueel een downgrade zou zijn van mijn VA paneel maar het ziet er veel beter uit, ondanks dat het op papier minder contrast heeft. Ik vind de automatische helderheid heel fijn in mijn woonkamer waar het licht onregelmatig is gedurende de dag.
Voor gamen is de HDR daadwerkelijk een toevoeging en de G Sync compatibility maakt het spelen van een spelletje super smooth. Responstijden zijn ook excellent met geen ghosting oid te zien.
Enige nadeel is dat er soms coil whine hoorbaar is. Dit alleen wanneer het is aangesloten op mijn PC. En die is te stil om dat te overstemmen.
Heel erg fijn scherm, op een stevige voet die makkelijk verstelbaar baar is. Het enige gekke is, dat de lichtsensor (voor automatische helderheid) achter een omhoog staande rand zit, waardoor hij snel in de schaduw valt. Hierdoor "denkt" de monitor meestal dat het donker is. Auto Brightness werkt dus niet heel lekker hierdoor.