€ 336,57 bij Amazon.nl Marketplace

Review door de redactie

Door Tomas Hochstenbach - Redacteur 17 november 2022

9 AMD B650-moederborden - Betaalbaar aan de slag met Ryzen 7000

De Gigabyte B650 Aorus Elite AX excelleert vooral op het gebied van de vrm, maar gebruikt wel een simpele audiocodec. Lees verder »

Pluspunten

• Uitstekende vrm
  • Drie snelle M.2-slots
  • 20Gbit/s interne USB-C-header
  • Uitgerust met wifi

Minpunten

• Simpele audiocodec
Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Toon reviews van:
15 januari 2025 Rapporteer
Product gekocht 0

De Gigabyte B650 AORUS ELITE AX ICE biedt uitgebreide connectiviteitsopties, waaronder drie M.2-slots voor snelle NVMe-opslag (welke ook toolless zijn) en ingebouwde Wi-Fi 6E en Bluetooth-functionaliteit. Wel is het jammer dat er maar 4 SATA poorten opzitten ten opzichte van de 6 op mijn oude moederbord
RAM is ook makkelijk te overclocken tot max 8000 in de BIOS echter zijn deze snelheden wel wat minder stabiel met de huidige AMD processoren.

Verder is de bouwkwaliteit erg goed en voelt het stevig aan met eveneens een goede power delivery en koeling hiervan mocht je je CPU willen overclocken.

Pluspunten

• Goede connectiviteit
  • Hele degelijke VRM
  • Standaard met WIFI/Bluetooth

Minpunten

• 4 SATA poorten

28 december 2024 Rapporteer
Product gekocht 0

Mooiste moederbord dat ik al heb gehad. Je krijgt waar je voor betaald. Goede bouwkwaliteit, prachtig design, RGB, Wifi & bluetooth, heel stevige VRMs. Plaatsen van het moederbord ging vlot en de BIOS FLASH ging ook gemakkelijk. Ondertussen is dit fmoederbord beste vriendjes met mijn 7800X3D!

Pluspunten

• Goede build quality
  • Grote VRMs
  • Meerdere thermometers voor afstellen fans
  • Prachtig moederbord

Minpunten

• bluetooth onbruikbaar zonder antenne
  • Grote VRMs

23 november 2024 Rapporteer
Product gekocht 0

Hele goede moederbord. Super veel USB poorten waardoor ik al mijn apparaten kan aansluiten. Ook heel mooi door de logo en past perfect bij mijn witte PC. Alleen wel even zoeken waar welke kabels inmoesten maar na een kleine google search was alles weer duidelijk. Kwam ook een externe wifi adapter bij die heel goed werkt.

De pc wou niet windows inladen zonder de bios hebben geupdate. Dus heb een usb met de niewe update ready als je van plan bent om deze moederbord te halen.

Pluspunten

• snelle ram mogelijkheed
  • goedkoop
  • wifi

Minpunten

• 1 usb c poort

Product gekocht 0

Ik heb dit moederbord laatst gekocht en ben er heel erg blij mee en het was heel makkelijk om mijn pc hierin te bouwen

Pluspunten

• snelle RAM mogelijkheden
  • WIFI
  • redelijk goedkoop
  • uitstekende vrm

Minpunten

• maar 1 usb c port

Product gekocht 0

Een goed moederbord. Goede kwaliteit. 3x M2 sloten is top!

Pluspunten

• Kwaliteit
  • 3x M2 slots

Minpunten

• Maar 2 USB Headers

25 september 2024 Rapporteer
Product gekocht 0

Gigabyte B650 AORUS ELITE AX ICE. Goed te gebruiken voor mijn eerste pc build ervaring.

Pluspunten

• Mooi moederboard voor witte builds
  • Kwaliteit

Minpunten

• Geen

19 september 2024 Rapporteer
Product gekocht 0

De Gigabyte B650 AORUS ELITE AX V2 is een uitstekend moederbord voor wie een krachtige en toekomstbestendige pc wil bouwen. Het ondersteunt de nieuwste AMD Ryzen-processors en DDR5-geheugen, wat zorgt voor topprestaties. Met PCIe 5.0, meerdere M.2-slots en Wi-Fi 6E biedt het snelle connectiviteit en opslagopties. De solide VRM's garanderen stabiele prestaties, zelfs bij overklokken.

Pluspunten

• Robust gebouwd
  • Prijs en kwaliteit
  • Mooi design

Minpunten

• Gewicht

15 september 2024 Rapporteer
Product gekocht 0

Ik ben zeer blij met de aankoop van dit product, het uitzicht ziet er super mooi uit, en de kwailiteit is ook geweldig. Ik raad dit moederbord zeker aan als je een witte steup wilt bouwen met veel pit in.

Pluspunten

• hoge kwailteit
  • mooi
  • stevig

Minpunten

• zwarte accenten

22 augustus 2024 Rapporteer
Product gekocht 0

Voor mijn eerste witte build ging ik voor de Gigabyte B650 Aorus Elite AX.
Niet alleen oogt dit moederbord fantastisch, alsook is het heel schappelijk geprijsd voor toch wel behoorlijk high-end functionaliteiten. De installatie verliep al bij al vlot, al is wat research vereist om duidelijke uitleg te vinden over alle connectors. De drie M.2-slots bieden veel ruimte voor NVMe opslag, wat plaatsrovende drives overbodig maakt, en ze zijn voorzien van kwalitatieve heatsinks.
Er zijn 4 DDR5 slots voorzien voor maar liefst 192GB (8000 MHz) werkgeheugen. Ook zijn de WiFi en Bluetooth chips een plus om geen irritante dongles te moeten voorzien.

Als casual gamer, bied deze B650 alles wat ik nodig heb om voor een mooie prijs een future-proof product te bekomen met heel veel mogelijkheden. In combinatie met mijn RTX4070 Super draai ik alles probleemloos op de hoogste settings.

Aanrader!

Pluspunten

• Goede prijs voor high-end product
  • Drie M.2 slots
  • WiFi en Bluetooth chips
  • Q-Flash voor vlotte BIOS updates
  • Prachtig bord voor witte builds

Minpunten

• Installatie vraagt wat research

Product gekocht 0

Een mooi, maar toch ook makkelijk werkbaar moederbord.

Pluspunten

• Mooi moederbord
  • Goeie feature set
  • Redelijke prijs

Minpunten

• Documentatie is verspreid

Betaalbare moederbord voor ryzen 7000

Pluspunten

• prijs
  • voldoende outputs
  • mooie moederbord

Minpunten

• geen

Goede mobo dat werkt heel soepel met de Ryzen 7800X3D en 6000mhz ram

Pluspunten

• 3 M2 slots
  • AMD Expo
  • BIOS ease of use

Minpunten

• Handleiding via website only

Geweldig moederbord, ideaal in combinatie met de 7800x3D

Pluspunten

• Uitgebreide IO
  • 3 M.2 slots
  • Automatische Driver instalatie

Minpunten

• documentatie kan beter

19 december 2024 Rapporteer

Gigabyte B650 AORUS ELITE AX ICE

Voor mijn eerste witte build koos ik voor de Gigabyte B650 Aorus Elite AX.

Dit moederbord ziet er niet alleen geweldig uit, maar biedt ook indrukwekkende high-end functionaliteiten tegen een zeer schappelijke prijs. De installatie verliep redelijk soepel, hoewel wat extra research nodig was om duidelijke informatie te vinden over alle connectors.

De drie M.2-slots zijn een grote meerwaarde, omdat ze volop ruimte bieden voor NVMe-opslag en hiermee ruimteverslindende drives overbodig maken. Bovendien zijn ze voorzien van hoogwaardige heatsinks.

Het moederbord beschikt over vier DDR5-slots, goed voor maar liefst 192GB werkgeheugen met een snelheid tot 8000 MHz. Ook de ingebouwde WiFi- en Bluetooth-chips zijn een fijne toevoeging, waardoor losse dongles niet meer nodig zijn.

Pluspunten

• Prima moederbord
  • Clean look
  • 3 m2 slots

Minpunten

• Geen

Gigabyte B650 AORUS ELITE AX ICE

Erg mooi ding. Heb er nu al een poos plezier van gehad en nog nul problemen tegen gekomen. Hij ziet er erg netjes uit en heeft goede support. De bios is erg simpel te navigeren en werkt ook heel fijn!

Pluspunten

• Ziet er heel net uit
  • Simpele m.2 installatie en 3 slots
  • Erg goede BIOS naar mijn mening

Minpunten

• Niks

13 december 2024 Rapporteer

Gigabyte B650 AORUS ELITE AX ICE

Dit moederbord onlangs aangeschaft, ziet er mooi uit en doet zijn werk. ik had persoonlijk wel meer verwacht van de rgb op het moederbord zelfs.

Pluspunten

• ziet er mooi uit

Minpunten

• aorus logo niet verlicht

28 november 2024 Rapporteer

Gigabyte B650 AORUS ELITE AX ICE

Mooi moederbord wit moederbord, tevreden over het gemak van de installatie. Heeft een goede prijs kwaliteit verhouding naar mijn mening.

Pluspunten

• Prijs kwaliteit
  • Design

Minpunten

• Handleiding is online

29 oktober 2024 Rapporteer

Gigabyte B650 AORUS ELITE AX ICE

Prachtig moederbord voor in een witte build. Als first-timer ben ik er zeker tevreden over, ook al waren de instructies (enkel digitaal te verkrijgen, niet op papier) niet altijd even duidelijk.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Mooi design

Minpunten

• Instructies (online) soms onduidelijk

15 oktober 2024 Rapporteer

Gigabyte B650 AORUS ELITE AX ICE

Gekocht voor mijn eerste build. Installatie ging vlotter dan verwacht. Nog geen problemen mee ondervonden. Past zeer mooi in mijn Lian Li 011 dynamic case. RGB op het bord zelf is wel niet zichtbaar door de grafische kaart die erover hangt.

Pluspunten

• Mooie voor witte builds
  • Niet duur
  • goede kwaliteit

Minpunten

• nog geen gevonden

Gigabyte B650 AORUS ELITE AX ICE

Ik ben echt tevreden van deze product en zij zit in my pc echt mooi

Pluspunten

• Kwaliteit
  • Super moiie voor witte pc's
  • Koeling
  • Ram

Minpunten

• niks
  • niks
  • niks

Goeie prijs voor de kwaliteit

Aanrader !

Pluspunten

• 3 M.2 - slots
  • Veel USB-porten
  • WiFi en Bluetooth chips

Minpunten

• geen

20 september 2024 Rapporteer

Gigabyte B650 AORUS ELITE AX (rev 1.0)

De Gigabyte B650 AORUS ELITE AX biedt veel waar voor je geld. Het moederbord heeft een solide bouwkwaliteit en uitstekende prestaties, vooral voor de prijs. De uitgebreide connectiviteit, waaronder Wi-Fi 6E en voldoende PCIe-slots, maken het ideaal voor gaming en productiviteit. Installatie was eenvoudig, en het BIOS is gebruiksvriendelijk. Een aanrader voor iedereen die een stabiel en toekomstbestendig AM5-platform zoekt

Pluspunten

• Mooi
  • Stabiel

Minpunten

• geen

Goeie prijs voor de kwaliteit

Bios was even wennen maar de update was super makkelijk
installeren van chip en bedrading was geen probleem maar moest wel online de instructie handleiding erbij halen want de bij begrepen documentatie was slecht

ziet er strak uit gave metallische uitstraling

3x m.2 zonder schroefjes die je kwijt kun raken

samen met 7800X3D start gelijk op en snel

F_panel aansluiting was moeilijk te vinden

Pluspunten

• Bios Update was Makkelijk en automatisch
  • 3x M.2's met heatsink
  • Stralle uitstraling
  • Prijs
  • Makkelijk te instaleren
  • kwaliteit

Minpunten

• Slechte User Manual

Gigabyte B650 AORUS ELITE AX ICE

De Gigabyte B650 Aorus Elite AX is een uitstekende keuze voor mid-range PC-bouwers die op zoek zijn naar een stijlvolle witte optie met goede prestaties. Dit ATX-moederbord biedt uitgebreide ondersteuning voor DDR5 RAM tot 8000 MT/s, waar wel een BIOS update voor nodig was, en beschikt over drie M.2-sloten, waarvan één PCIe 5.0, wat snelle opslagmogelijkheden garandeert. De koeling is goed doordacht, met grote VRM-heatsinks die effectief warmte afvoeren, wat zorgt voor stabiele prestaties. Mede door de bijgeleverde Wifi antenne, bieden de ingebouwde Wi-Fi 6E en 2.5GbE Ethernet sterke netwerkmogelijkheden. De subtiele RGB-verlichting in het moederbord geeft een elegante uitstraling.
Het is alleen jammer dat er geen full-length PCIe 5.0 slot is.

Pluspunten

• 8000 MT/s DDR5
  • Uitgebreide aansluitmogelijkheden
  • Wifi
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

• Geen

6 augustus 2024 Rapporteer

Gigabyte B650 AORUS ELITE AX ICE

Het is een goede moederbord voor de prijs. het moederbord past goed bij mijn processor en ziet er heel goed uit in mijn computer.

Pluspunten

• Mooie Moederbord
  • Hoge Kwaliteit
  • 3 M2 slots

Minpunten

• Handleiding online

Gigabyte B650 AORUS ELITE AX ICE

Na meerdere moederborden geprobeerd te hebben die allemaal niet goed genoeg waren kwam ik uiteindelijk terecht bij deze. Installatie ging soepel en hij werkt zoals het hoort. Enig probleem was dat de bluetooth drivers niet goed werkte, dus heb deze moeten verwijderen en handmatig weer geinstalleerd.

Pluspunten

• Hoge Kwaliteit
  • Veel USB ports
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Mooi design

Minpunten

• Simpele audio codec
  • Moest bluetooth drivers zelf installeren

16 augustus 2023 Rapporteer

Gigabyte B650 AORUS ELITE AX (rev 1.0)

In juli voor mijn eerste game pc dit moederbord gekocht. Voldoet volledig aan de verwachtingen en heb er geen negatief woord over te zeggen. Lekker veel snelle aansluitingen en snelle boot bij het opstarten.

Pluspunten

• Snelle Boot
  • Makkelijk installeerbaar
  • Strak uiterlijk
  • Veel aansluitingen

Minpunten

• Geen

goede kwaliteit en snel

Pluspunten

• snel
  • goede kwaliteit

Minpunten

• geen

Gigabyte B650 AORUS ELITE AX (rev 1.0)

Samen gekocht met een Ryzen 5 7600 CPU en G.Skill DDR5 Trident Z5 RGB 2x16GB 6000Mhz kit

Het moederbord heeft een strak en industrieel ontwerp en incorporeert een minimale hoeveelheid RGB waardoor het moederbord een aangenaam lichtaccent krijgt.

De enorme hoeveelheid aansluitingen is, naast het ontwerp, de grootste sterkte van dit moederbord. De elf USB-poorten en de inclusie van zowel antennes voor Wi-Fi 6e als een 2.5 Gbe LAN-poort zorgen ervoor dat het bord gebruikt kan worden in zo goed als elke computer en situatie. Aansluitend hierop beschikt het moederbord over 'extra's' zoals de EZ-Latch voor de M.2 en PCIe poort, de multifunctionele resetbutton en de inclusie van Q-Flash Plus. Deze functies maken het onderhouden en 'troubleshooten' van de hardware erg toegankelijk en gemakkelijk.

De enigste twee minpunten van dit moederbord zijn de matige audiokwaliteit (in vergelijking met andere moederborden in deze prijscategorie) en geen PCIe Gen 5 x16 slot.

Pluspunten

• Goede VRAM koeling en M.2 Heatsinks
  • Multifunctionele resetbutton & Q-Flash Plus
  • Minimale RGB
  • Robuust gebouwd
  • EZ Latch voor M.2 slots en PCIe
  • 6 fanheaders
  • Goed bereik voor WI-FE 6e

Minpunten

• Geen PCIe Gen 5 X16 slot
  • Matige audiokwaliteit

Gigabyte B650 AORUS ELITE AX (rev 1.0)

Super tevreden van dit B650 moederbord. Heeft alles wat je zoal nodig hebt in een standaard build.
Qua specs ook beter dan de concurentie in dezelfde prijs klasse (goedkoper dan veel producten zonder gen 5 PCIe NVMe support).

Pluspunten

• M.2 gen 5
  • Driver ease of use
  • Wifi
  • Out of the box support voor 7800X3D

Minpunten

• Geen handleiding (QR code)

13 juli 2023 Rapporteer

Gigabyte B650 AORUS ELITE AX (rev 1.0)

Zeer goed moederbord met zeer veel poorten, ingebouwde WIFI, fijne BIOS en goede VRM koeling.

In mijn geval gecombineerd met een AMD Ryzen 7 7700X, 2x16 gb DDR5 RAM, 1x 2 TB SSD en een gigabyte RTX 2070 Super gaming. Dit is een stabiel systeem en biedt voldoende toekomstige uitbreidings mogelijkheden.

Pluspunten

• Uitgebreide I/O
  • Wifi 6E
  • Voldoende PCIe slots en M2 M.2 slots met heatsinks
  • 4x reguliere (4pins) FAN headers en software om snelheid aan te passen

Minpunten

• audiocodec kon beter, t.o.v. 650M heeft deze ook geen digital audio port

Een krachtig moeder bord voor de ryzen 700 series

Pluspunten

• EXPO Support
  • Front panel connectors tool
  • Wifi 6E

Minpunten

• Minimaal RGB

Gigabyte B650 AORUS ELITE AX (rev 1.0)

Dit is het eerste moederbord dat ik ooit heb besteld. Het kwam ontzettend mooi verpakt aan en was makkelijk vast te maken aan mijn behuizing. De handleiding was super duidelijk en goed voor het millieu dankzij de papier bezuiniging. Alleen de front panel connectors waren echt een frustratie om te doen, maar dit is uitiendelijk ook goed gelukt. Ik ben ontzettend tevreden over dit product. Zeker een aanrader!

Pluspunten

• Kwam heel mooi aan
  • Ziet er heel mooi uit
  • Kon het makkelijk vastmaken aan behuizing
  • Alles was makkelijk erop te installeren/aan te sluiten
  • Top handleiding

Minpunten

• De front panel connectors waren onduidelijk

Gigabyte B650 AORUS ELITE AX (rev 1.0)

Een erg fijne moederboard goed te combineren met 7700x. Tot nu toe geen problemen mee gehad. alles werkt perfect. erg snelle aansluitingen en kon de bios makkelijk updaten. De wifi en audio waren wel effe puzzelen maar voor de rest ging alles prima. een echte aanrader voor als je je eigen pc gaat bouwen.

Pluspunten

• Makkelijk te bouwen
  • 3 snelle M.2 Slots
  • goeie prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

• rgb software

Gigabyte B650 AORUS ELITE AX (rev 1.0)

Mooi stoer moederbord, zeer prettig om in te bouwen. Alleen toen ik mijn nieuwe build wou testen gebeurde er niks, na heel veel moeite en tijd ben ik erachter gekomen dan de aanknop op het moederboord zelf het niet deed. Maar nu alles in elkaar zit en werkt ben ik erg blij met mijn aankoop. Zeker een aanrader.

Pluspunten

• Mooi strak design
  • Makkelijk in te bouwen
  • Wifi

Minpunten

• Aanknop werkte niet

Gigabyte B650 AORUS ELITE AX (rev 1.0)

Zeer goede moederbord die doet wat het moet doen, wel wat aan de duurde kant.

Pluspunten

• Drie M.2-slots
  • Groot

Minpunten

• prijzig

Gigabyte B650 AORUS ELITE AX (rev 1.0)

Prima moederbord met veel I/O en WiFi.
Voorzien van de laatste technieken zoals PCIe 4 en M.2 PCIe 5.0en een drunt usbc tot 20GB/s.
Voor de prijs een goede keuze.
Voor de RGB liefhebbers is dit moederbord met heel veel compatibel.
Al is de RGB software iets wat simpel en pakt deze pas het profiel wanneer deze volledig is opgestart.

Pluspunten

• Clean design
  • Uitgebreide I/O
  • RGB ondersteuning

Minpunten

• RGB software

Hands-on

Gigabyte B650 AORUS ELITE AX (rev 1.0)

Heel fijn moederbord (gebruikt voor klant systeem icm AMD Ryzen 7 7800X3D en setje Gskill 32 GB 2x16 6000Mhz) heeft ruim voldoende en snelle aansluitingen, wifi/bluetooth, 3x M.2 SSD slot met heatsinks.
Was wel bios update nodig voor de nieuwe X3D cpu's (en voltage perikelen) maar dat was geen probleem.
Bord heeft een snelle boot, je zit zo in Windows ook met EXPO aan, deze problemen lijken opgelost !

Pluspunten

• Goede kwaliteit en prijs
  • Ruim voldoende aansluitingen
  • 3x M.2 slot met heatsinks
  • Bekend uitgebreid bios
  • Snelle boot

Minpunten

• Simpele audio (heeft geen minpunt te zijn)
  • Bios update nodig voor X3D cpu's
  • RGB onboard (mocht je dit niet willen)

Gigabyte B650 AORUS ELITE AX (rev 1.0)

Goed en stabiel bord, maar had wel dringend een bios update nodig.

Ik heb de meest recente bios update geïnstalleerd.
Ik gebruik momenteel een oudere rx580 gpu. Ik ondervond daar veel problemen mee met de initiële bios van het moederbord. Vooral boot issues, zoals hangen tijdens post, encryptie unlock van het os, bios die niet te flashen is met de gpu geinstalleerd. Met de laatste bios update zijn die issues allemaal verdwenen gelukkig. Ook is de POST tijd nog iets verkort.

Pluspunten

• Stabiel na recente bios update
  • Wifi en bluetooth
  • Netjes afgewerkt
  • Korte POST tijd

Minpunten

• Niet stabiel met initiële bios versie

23 maart 2023 Rapporteer

Gigabyte B650 AORUS ELITE AX (rev 1.0)

Goeie bord voor de prijs. Vrms blijven lekker koel, zelfs tijdens stress tests. Grootste nadelen zijn de gelimiteerde audio connecties, en de moeilijke zichtbaarheid van de trouble-shooting leds doordat ze dezelfde kleur hebben.

Pluspunten

• Hoge VRM kwalitieit
  • Goeie VRM koeling
  • 90° USB 3.0 connector
  • Onboard reset switch
  • Genoeg USB connectors

Minpunten

• Matige audio connectivitieit
  • Trouble-shooting led's hebben dezelfde kleur

Heb jij ook een Gigabyte B650 AORUS ELITE AX ICE?