€ 103,75 bij SWW Computer

1 van 5 sterren
Feroxz
23 november 2023 Rapporteer Product gekocht

Ubiquiti UniFi Next-Gen Gateway Lite

Ter vervanging van mijn USG heb ik deze UXG kunnen bemachtigen via de EU store van Ubiquiti. Installatie deed me weer denken aan de goeie ouwe tijd met USG en CK G1.

Simpel kastje, doet wat het moet doen, en is snel met IDS/IPS aan. USB-C is een voordeel omdat het universeler te voorzien is van stroom. En van de USG was de voeding nog wel eens een dingetje.

Het stroomverbruik schijnt minder te zijn. Het uiterlijk is wat basic en moet je van houden. De USG oogde professioneler. Dit design is wel erg 1 op 1 met Apple's Airport mini van een aantal jaar terug.

Pluspunten

• Compact
  • Snel met IDS/IPS aan
  • USB C adapter
  • Nieuwe "Lite" Design

Minpunten

• Installatie weer even een "dingetje"
  • Slechts 1x 1Gbit WAN en 1x 1Gbit LAN
  • Nieuwe "Lite" Design
  • Toch ook wel prijzig, maar je betaalt voor UniFi gemak zonder licenties

Harmen
25 november 2024 Rapporteer Product gekocht

Ubiquiti UniFi Next-Gen Gateway Lite

Was op zoek naar een simpele gateway om mijn OPNsense ter vervangen. (overleden)
Installatie was relatief eenvoudig, wan en lan aansluiten. Daarna adopteren vanuit een self hosted controller. Gebruik de standaard security features, wireguard en port forwardings.

Pluspunten

• Stabiel tot nu toe
  • Robuust
  • Alles in 1 omgeving te beheren

Minpunten

• Geen standaard montage gaten aanwezig
  • Plastic behuizing, had liever metaal gezien

axensir
16 februari 2024 Rapporteer Product gekocht

Ubiquiti UniFi Next-Gen Gateway Lite

In tegenstelling tot de anderen vindt ik deze gateway uitermate goed geprijsd. Voor heel weinig geld krijg je eigenlijk alle functionaliteit die je je maar kunt wensen. Plus alles wat misschien in de toekomst nog ontwikkeld wordt.

Het apparaat is snel in te stellen en eenvoudig in gebruik, Wel mis ik nog een mogelijkheid om hem via de GUI te configureren zonder internetverbinding (offsite unifi controller)

Wel is het jammer dat er maar 2 poorten op zitten, een 2e internetverbinding is hierdoor lastig te realiseren.

Pluspunten

• Formaat
  • VPN Functionaliteit
  • Prijs
  • Geen licentie nodig

Minpunten

• 2 poorten
  • Geen mounting mogenlijkheden in de doos (moeten apart besteld worden)

Stiegl
7 februari 2024 Rapporteer Product gekocht

Ubiquiti UniFi Next-Gen Gateway Lite

Aangeschaft als vervanging van USG 3p. Veel features die de USG niet had: OpenVPN server, Wireguard server, traffic rules en IDS/IPS op een fatsoenlijke snelheid. Al met al een mooie upgrade dus. Adoptie was ook geen probleem, alleen moet je de USG eerst verwijderen voordat je deze kan adopteren. Verder erg leuk om mee te spelen. Voor deze prijs was een 2,5 Gb WAN poort mooi geweest, maar met 1Gb kan ik nog wel een paar jaar vooruit.

Pluspunten

• Veelzijdig
  • Zuinig
  • IPS/IDS@~1GBit
  • Mooi en compact

Minpunten

• Slechts 1 Gbit WAN
  • Alweer ingehaald door veel goedkopere Cloud Gateway Ultra

Heb jij ook een Ubiquiti UniFi Next-Gen Gateway Lite?