![]() |
Achtergrond - Hoe staat het met de videokaartprijzen anno 2024? Nvidia's RTX 40- en AMD's RX 7000-series zijn inmiddels ruim halverwege hun levenscyclus. Hoe staat het met de prijzen en beschikbaarheid van deze kaarten? |
Voor een nieuwe build lang getwijfeld (en gewacht) tussen RTX4080 Super of de RTX4090 door de prijs voornamelijk. Uiteindelijk gekozen voor de RTX4090 aangezien ik dit verantwoord vond voor mijn zakelijke toepassingen (CAD toepassingen zoals Autodesk Revit, Autocad, Rendering) alsook ik graag enkele jaren met deze build zonder zorgen mijn werk kon doen.
Gezien deze SLIM versie ook sinds kort beschikbaar was en deze toch 0.5 slots lager is, voor deze variant gekozen. Deze ook geïnstalleerd met de standaard meegeleverde GPU-bracket, maar deze laatste maakt het geheel toch wel redelijk "lomp" en gebruik je in totaal 5 slots. Had beter geweest met de smalle GPU-bracket van de Suprim versie. Maar dat zijn estetische opinies..
Qua presaties gewoon fantastisch en niet onbelangrijk, met een zeer goede en stille koelingsfans!
Hierbij kan je een link terugvinden naar een testje dat ik gedaan: Ultrawide gaming (5120x1440p)
Echt een uitermate goede videokaart!! Blijft wel een duur geintje maar een echte aanrader