€ 244,40 bij Orion Computerworld

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
4 februari 2025 Rapporteer
Product gekocht 0

Heel veel verschillende problemen met deze printer. Lees de toelichting en huiver. Niet kopen!

Pluspunten

• kan niets bedenken

Minpunten

• doet het te vaak niet
  • driversproblemen

1 van 5 sterren (Waardeloos)
2 mei 2024 Rapporteer

Brother HL-L3240CDW

Mooie afdrukken, maar het papierdoorvoersysteem maakt sporen op het papier doordat de wieltjes te hard op het papier drukken. Na melding bij Brother heeft een monteur dit bij mij thuis snel en netjes verholpen. Schijnt een bekend probleem te zijn. Mogelijk dat dit bij nieuwere batches van de printer al verholpen is. Dit lijkt me relevante informatie voor andere potentiële kopers, met name daarom deze review.

De printer is nog maar zeer kort in gebruik, dus nog geen lange-termijn ervaringen. Maar de kwaliteit van de afdrukken en printsnelheid zijn prima. Installatie verliep soepel. Opslag van papier in de printer (stofvrij) is handig, net als de duplexfunctie. Ik hoop dat ik hier weer een decennium mee vooruit kan.

Pluspunten

• Snelheid
  • Printkwaliteit

Minpunten

• Probleem met papierdoorvoersysteem

Brother HL-L3240CDW

We zijn super dankbaar voor deze printer, want we hebben deze als cadeau nieuw mogen ontvangen. Gelukkig zag ik een eerdere review over het wieltje dat te hard op het papier drukte! Ik ga het euvel gelijk bij Brother melden. Hopelijk kan het snel verholpen worden.

Pluspunten

• Goede printkwaliteit (kleur en snelheid)
  • Ziet er prachtig uit
  • Goed zelfstandig te installeren

Minpunten

• Het wieltje van het afdruksysteem drukt te hard op het papier. Hierdoor ontstaat een verticale streep over het hele A4'tje
  • Pas een paar dagen in gebruik, verder nog geen minpunten ontdekt

Brother HL-L3240CDW

Ik wilde mijn oude HP LaserJet 4050T vervangen voor kleur, maar dan wel met LED technologie en gebruikmakend van wifi (dus draadloos). Gekozen voor deze printer vanwege prijs en wat je er voor krijgt. Bijvoorbeeld de aansluit mogelijkheden (waaronder wifi), duplex en resolutie van 2400x600 DPI. Ook hier geld dat de prijs van de printer laag is, want ze verdienen aan de kosten van de toners. Ook kan ik melden dat ik geen problemen ondervind met strepen of aandruk wieltjes die te hard op papier drukken (gebruik normaal A4 kopieerpapier). Weet alleen nog niet hoeveel ik werkelijk kan afdrukken met de toners. Handig om te weten is dat men ook een XL toner versies heeft, met hogere capaciteit. Ik had wel wat problemen met installatie van de software op Windows 11. Nadat ik printernaam en IP had gewijzigd, moest ik alles verwijderen en opnieuw installeren.

Pluspunten

• Draadloos - wifi
  • LED printer
  • Resolutie (2400x600 DPI)
  • Dubbelzijdig (duplexer)
  • Prijs
  • Garantie (2 jaar, alleen 1e onsite)

Minpunten

• Installatie software

Heb jij ook een Brother HL-L3240CDW?