![]() |
Achtergrond - Hoe staat het met de videokaartprijzen anno 2024? Nvidia's RTX 40- en AMD's RX 7000-series zijn inmiddels ruim halverwege hun levenscyclus. Hoe staat het met de prijzen en beschikbaarheid van deze kaarten? |
Ik besteld al jaar en dag bij,Megekko en eerder bij Cdromland,,,altijd zeer correct behandeld daar,,,ik kan niet echt een betere online pc shop bedenken,,ik zou zeggen allen daarheen,,,TOP !
Grts
Een goede midrange kaart van Sapphire. Geschikt voor 1080p Ultra/Extra high settings in alle nieuwe games. Dan tik je de 8GB VRAM net aan, en game je met 60-200fps in de meest veeleisende games. Prima lijkt me! Op 1440p kan je ook lekker gamen op medium/high settings.
De koeling is goed zoals je van Sapphire gewend bent. Altijd top performance voor een lagere prijs dan andere fabrikanten.
Onderhoud aan fans is mogelijk doordat de behuizing los van het koellichaam gemonteerd is. Goed design.
Bouwkwaliteit is apart. Omdat de koeler met veertjes onder de schroeven is gemonteerd wiebelt het een beetje. Heeft verder helemaal geen effect op de werking of de duurzaamheid.
De looks zijn goed, heeft wel rode en witte tinten in de belettering. Gewoon subtiel.
Overklokken is makkelijk, je kan alle sliders op maximaal zetten in AMD Adrenalin met 1130-1140mV (stock voltage). Temperaturen blijven daarbij ook binnen de perken.