€ 72,59 bij Proshop.nl

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Product gekocht 0

De sensor heeft last van ghosting waar door hij denkt dat er iemand aanwezig is terwijl er niemand is. Ook triggered hij de ene keer wel als je in de kamer bent en de andere keer niet.

Pluspunten

• Simpele montage

Minpunten

• Ghosting
  • Triggered wel waneer er niemand is
  • Triggered niet waneer er iemand is
  • Hoge prijs

6 december 2024 Rapporteer

Aqara Presence Sensor FP2 WIfi Aanwezigheidsdetector

Al vele uren ingestopt. Als er geen ghosting zou zijn...werkt het prima. Maar ja......ghosting is er wel en daardoor onbruikbaar.

Pluspunten

• Idee is leuk

Minpunten

• Met meerdere mensen in de kamer wordt het lastig
  • Teveel ghosting. Daardoor onbruikbaar

Aqara Presence Sensor FP2 WIfi Aanwezigheidsdetector

Ondanks dat er vele positieve reviews op YouTube te vinden zijn is de realiteit met deze sensor aanzienlijk minder positief. Ook ik heb deze sensor voor (relatief) veel geld aangeschaft na het zien van al die reviews. De praktijk wees echter uit dat deze sensor veel last heeft van ghosting. En dat heeft veel impact bij een sensor die je voor security wil inzetten. De sensor geeft aan dat er een persoon in de woonkamer aanwezig is (in de hoek) terwijl ik in mijn eentje thuis ben en in bed lig. Dat is onwerkbaar. Na vele reviews van andere gebruikers gelezen te hebben heb ik besloten hem retour te sturen en mijn geld terug te vragen. Absoluut een afrader!

Pluspunten

• Hmm, mooie techniek (in theorie?)

Minpunten

• Ghosting
  • Veel reviews op YT zijn onterecht lyrisch
  • Prijs

14 april 2024 Rapporteer

Aqara Presence Sensor FP2 WIfi Aanwezigheidsdetector

Eerst middels de AQARA app ingesteld, daarna gekoppeld aan HomeAssistant. Pairing is alleen mogelijik binnen een paar minuten nadat je de snsor in stopcontact hebt gestopt, stond niet in de handleiding heeft even geduurd voor ik daar achter was. Ophangen op de juiste hoogte is van belang, werkt bij mij goed in een hele grote woonkamer (de kamer is zelfs iets te groot voor de sensor). Geen gedoe meer met bewegingsmelders en licht dat uit gaat, top! Heeft soms last van ghosting maar er is elke 3 maanden een nieuwe firmware. Ik ben tevreden!

Pluspunten

• Simpele montage
  • WiFi

Minpunten

• Aqara app zou beter kunnen, zone edit is lastig
  • Detectie van vallen en aanwezigheid niet tegelijk

Heb jij ook een Aqara Presence Sensor FP2 WIfi Aanwezigheidsdetector?