![]() |
Round-up - GeForce RTX 4070 - Wat krijg je voor Nvidia's adviesprijs? Zes custom-RTX 4070-videokaarten dicht bij de adviesprijs. Dat is wat we in deze round-up tegenover elkaar zetten om te bepalen welke het overwegen waard zijn. |
Stille en efficiënte kaart, momenteel nog erg prijzig maar ik had het geluk een tweedekans product op te pakken bij Azerty. Past perfect in een SFF case, in mijn geval is dit de NZXT H1. Komt met 3 stille fans die zelfs op 100% speed niet heel storend zijn. De 12GB Vram is ook voldoende voor 2K(1440p) gamen en een solide upgrade over mijn oude GTX 1070. (8Gb)
Gekocht ter vervanging van de 1070ti. En is echt een wereld van verschil, hij is ook stiller en ook niet zo groot als ik had verwacht. Had geen problemen met ruimte. Ben zeer tevreden over de upgrade.
Ik kom zelf van een GTX 1060 af en 8 jaar geleden was dat een prima kaart, maar zoooo dit is een goede upgrade. De adviesprijs ligt nog wat hoog, maar ja daartegenover staan wel goede prestaties. Het was natuurlijk wel leuker geweest met RGB, maar met een paar RGB-fans of RAM-modules kom je ook al heel ver gelukkig qua uitstraling. Het draait bij deze kaart echt om prestaties op de midrange en niet om de poespas eromheen. Zeker een aanrader, ook voor first-time PC-eigenaren.
Gekocht ter vervanging van een rx480, wereld van verschil!
Ondanks de hoge prijs is het wel een erg goed product.
Dlss met framegen is misschien een beetje een gimmick, maar werkt toch wel erg goed. Boven verwachting!
Krachtige grafische kaart die iets te duur is naar mijn zin. Het feit dat deze kaart in verhouding zuinig is (max ca. 200 Watt), heeft voor mij de doorslag gegeven.
Lanparty Pc een upgrade gegeven!
Deze kaart als vervanger gekocht voor mijn oude GTX 1080, heel erg blij met de performance jump + hoe stil en koel de kaart is!
Deze videokaart raad ik aan voor high level gaming en content creators. Heb er veel plezier mee!
De prijs is licht aan de hoge kant maar wou de overstap naar AMD nog niet maken. Stille kaart met voor mij een mooie upgrade van een 2060 super.
De kaart is erg stevig en robuust en past mooi in mijn CoolerMaster MB520. Ook nog steeds hdmi zowel als DP beschikbaar.
mooie upgrade, past mooi in de sleeper PC. Dankzij deze RTX kan ik weer heerlijk gamen zoals nooit tevoren, echt een aanrader voor elke fanatieke gamer die het onderste uit de kan wil halen. Er zit dan wel een prijskaartje aan maar dat heb je er dan ook voor over!
Mooie kaart, gekocht ter vervanging van een 980Ti. Waardige upgrade.
Veel gezocht met m'n vriend naar een RTX 4070. Geen spijt. games runnen clean. zeker aanbevolen als je zoekte naar een 4070
Dit is een mooie kaart van zeer hoge kwaliteit. De kaart is aan de dure kant, maar dan krijg je er een krachtig beest voor terug dat alle spellen van deze tijd op zeer hoge kwaliteit kan spelen. Ook kan de kaart handig zijn voor software programma's zoals machine learning applicaties.
Kaart gekocht ter vervangen van mijn 960. Altijd csgo speler geweest maar voor de nieuwe games heb je toch wat meer vermogen nodig.
Jammer dat er geen rgb functie op zit
Je krijgt precies wat je koopt. Vergeleken met andere gpu's is deze ongelooflijk goed voor het prijs. Je kan eigenlijk elk tegenwoordig spel op maximum setting spelen en makkelijk ongeveer 100 fps of meer krijgen.
Gekocht ter vervanging van mijn laptop met een 1650m. Dit was mijn eerste keer zelf een computer in elkaar zetten en het installeren van de 4070 ging moeiteloos. Werkt prima nog tegen geen problemen aangelopen. Kan mooi alle games zonder problemen spelen op ultra in 1080p. Het enige minpunt is de wat hoge prijs van de kaart.
Vind dit een Top kaart, ik kan nu elke FPS game spelen op Capped 240 FPS en het heeft ook en mooie design
Ik ben overgestapt van een GTX 1070 naar deze RTX 4070. Uiteraard een wereld van verschil maar ik kan eindelijk games herspelen en/of spelen op ultra settings met hoge FPS (ASUS ROG 144hz monitor). Natuurlijk is de prijs aan de hoge kant maar wetende dat ik, net als met mijn GTX 1070, weer wat jaartjes vooruit kan ben ik hier zeer tevreden over.
Ik geef deze kaart 4 sterren, niet vanwege mindere prestaties maar vanwege de aanschafprijs.
Een enorme upgrade vergeleken met mijn vorige videokaart, RTX 2070. Naast dat de GPU te duur is en de BIOS switch op deze wegbezuinigd is (tegenover de EAGLE en hogere modellen van gigabyte), is er niks op deze GPU aan te merken. Bij elke game waarbij ik de RTX 4070 heb geprobeerd behaal ik makkelijk 60+ FPS met ultra instellingen op een resolutie van 1920x1080.Verder ziet de videokaart er mooi uit en is iets groter dan mijn ATX moederbord.
Gekocht ter vervanging van mijn gtx 1070, doet wat het moet doen en tot nu toe nog geen klachten. Mag ook wel voor die prijs.
Een goed product, een leuke upgrade van men RTX 2060, dit spel vliegt als een straaljager! hopelijk blijft het een goede performance geven.
De videokaart is echt super snel. Het is een simpel maar dan ook mooie kaart. Ik raad deze kaart echt aan voor iedereen die veel fps wil krijgen in veel verschillende games.
Ik had nog maar een GTX 1080 en om dan een upgrade te nemen naar de RTX 4070 is dit wel dag en nacht verschil in een positieve zin !
Voor de RGB liefhebbers is dit niet de kaart die je zou zoeken omwille dat er geen RGB is.
De GPU word voor mij ook niet warmer dan 65 graden als ik de games op epic settings speel als voorbeeld "Star Wars Jedi: Survivor"
De koeler ventilator liep aan van de middelste ventilator. Maakt veel geluid bij het opstarten van de ventilatoren.
Mijn 2e Gigabyte videokaart en ik ben blij dat ik opnieuw voor dit merk heb gekozen. De koeler is adequaat en tegelijkertijd ook licht waardoor de kaart minder gaat hangen in de kast. De koelers blijven redelijk stil onder belasting en ook heb ik geen last van 'coil whine'.
Dik tevreden
Snelle RTX 4070, presteerd gewoon erg goed (gebruikt voor klant icm i7 13700F).
Blijft onder load koel en stil, (hotspot 78 graden, verbuik 198 w) goede kwaliteit.
Voor een prijs die nog steeds hoog is, maar wel (redelijk) betaalbaar.
Naast dat de GPU te duur is (ook al zou je 15% inflatie meerekenen) en de BIOS switch op deze wegbezuinigd is (tegenover de EAGLE en hogere modellen van gigabyte), is er niks op deze GPU aan te merken. Deze GPU werkt perfect. Komt alleen als je erg je best doet boven de 65 graden Celsius (hotspot max 80) en is dan nog fluisterstil. Ook handmatig de fans naar 100% gezet, dan hoor je ze wel, maar geen problemen ondervonden. Tot ongeveer 80% fanspeed vrijwel onhoorbaar (niet luider dan CPU/ casefans tijdens het gamen).
Zelf vind ik deze mooier dan de EAGLE versie, mooi zwart en ledje is voor mij overbodig. Ook is deze kaart kleiner dan de 3070 Gaming OC (alleen iets breder). Op 1080p en 1440p ongeveer gelijk aan de 3080 10GB, maar dan met ongeveer 130 watt minder verbruik.
13 april rond 16:00 uur kwam de kaart te koop bij Alternate, direct besteld als vervanging van mijn 2080 Super. Samen met een 13600k CPU werkt het geheel echt super, ik gebruik het voornamelijk voor de Flight sim en die draait alles op ultra settings zonder enige problemen. Boven New York skyline vliegen die extreem demanding is gaat nu gewoon met 90+ FPS wat bizar smooth is.
Ik weet dat de TI & 4080 uiteraard beter zijn, maar voor deze prijs en de resultaten die ik er nu mee haal is dit meer dan prima voor 660 euro.
Kaart is super stil, word niet warm, perfect formaat en niet te groot, 3 jaar garantie, allemaal top. En natuurlijk blijft 600+ euro teveel voor de xx70 serie, maar dat is helaas het nieuwe normaal en moet maar zo zijn dus over de prijs huilen heeft niet veel zin.